3 manieren waarop je als trainer Pinterest kunt gebruiken

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

Als ondernemende trainer kun je niet zonder Pinterest.

Toen ik net een Pinterest account had, wist ik eerlijk gezegd niet wat ik ermee moest. Dus deed ik er vrij weinig mee.

Tegenwoordig zit ik een paar keer week wel even te pinteresten. Ik vind het leuk én handig. In dit artikel deel ik 3 manieren waarop ik Pinterest gebruik.

Wat is Pinterest?

Pinterest zou je kunnen zien als een digitaal prikbord. Alles wat je op internet vindt en wilt bewaren (omdat je het leuk, interessant, handig of inspirerend vindt) prik je op je eigen digitale prikbord.

Om overzicht op je prikbord te houden, kun je verschillende categorieën maken, oftewel borden. Dat betekent dat je prikbord uit verschillende borden bestaat. Hoeveel borden en welke naam ze hebben, bepaal je zelf.

Mijn Pinterest pagina vind je hier: http://pinterest.com/selmafoeken/

Waarvoor kun je Pinterest gebruiken?

1. Bewaren van interessante websites en filmpjes

Voordat ik op Pinterest zat, bewaarde ik leuke websites en filmpjes in ‘mijn favorieten’ in mijn internetbrowser. Ik weet niet hoe jouw favorieten eruit zien, maar bij werd dat al snel een zooitje. Met als gevolg dat ik die leuke websites of filmpjes vaak helemaal niet meer terug kon vinden.

Tegenwoordig bewaar ik ze op Pinterest. Dat vind ik veel overzichtelijker. Ik heb namelijk categorieën (borden) aangemaakt en kan daardoor alles heel gemakkelijk terug vinden.

Maar wat nog veel leuker is: iedereen kan zien wat ik gepind heb. Zelfs als je geen Pinterest account hebt kun je dit zien.

2. Als naslagwerk voor je deelnemers

Je kunt ook een bord aanmaken voor je deelnemers. Pin alle informatie die je in je training geeft op Pinterest. Dan kunnen zij dat na afloop van jouw training nog eens bekijken. Je kunt kiezen voor een open bord, of een geheim bord waarbij alleen deelnemers toegang hebben.

Zo volgde ik eens een workshop over hoe je een training online kunt starten. Alle tips over handige websites en tools die we kregen, staan netjes bij elkaar op een bord.

Super handig!

3. Om jezelf te laten zien

Als zelfstandige trainer ben je niet alleen trainer, maar ook ondernemer. Dat betekent dat je aan marketing doet. Ook daarvoor kun je Pinterest gebruiken.

Mensen doen namelijk vooral zaken met je als ze je kennen, leuk vinden en vertrouwen. En Pinterest is uitermate geschikt om te laten zien wie je bent.

Zo leer je me dus nog beter kennen! 🙂

Kortom, ik kan je echt aanraden om ook een Pinterest account te nemen (en mocht je dat inderdaad doen, lees dan eerst dit artikel: http://www.copyblogger.com/pinterest-marketing/ Hierin vind je stap voor stap hoe je met Pinterest kunt beginnen).

Heb jij al een Pinterest account?

Dan ben ik heel benieuwd waar jij Pinterest voor gebruikt! Ik lees het graag hieronder.

Wil je meer leren over het zakelijk gebruik van social media?

Wil je 1-op-1 aan de slag in een individueel traject waarin je leert welke social media platforms bij jou en je bedrijf passen? Neem dan gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden

 

Reacties

  1. Beste Selma,

    Dank voor je nuttige blog over trainers en pinterest. Al een tijdje ben ik op zoek naar een zakelijke manier om pinterst in te zitten, deze tips geven mij een goede richting. Wat mij echter opvalt is dat bij de youtube filmpjes op pinterest bij het klikken op het filmje ik wel naar youtube ga maar dat ik dan niet het betreffende filmpje zie.

    Herken je dit probleem? Ligt dat aan de combinatie pinterst/youtube?

    gr Virna

  2. Ik heb ook wel eens problemen met Pinterest als ik dat via mijn mobiel doe. Dat ik dan – net als jij – het betreffende filmpje niet krijg of dat er geen geluid bij het filmpje zit. Op mijn pc heb ik hier nooit last van. Zat je op je mobiel op Pinterest?

Plaats een reactie