Hoe het komt dat je bang bent om door de mand te vallen

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Google+ Pinterest

“Straks val ik door de mand! En komen ze erachter dat ik maar wat doe.”

Terwijl iedereen om je heen zegt dat je zo goed bent in datgene wat je doet, heb je zelf het gevoel hebt dat je maar wat doet. Dus ben je stiekem bang dat er een moment komt dat je door de mand valt.

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat je doet waar jij – zoals ik dat noem – moeiteloos briljant in bent.

Het lastige aan je moeiteloos briljant is dat je zelf niet ziet dat je er briljant goed in bent. Omdat het je zo moeiteloos afgaat denk je dat het helemaal niet bijzonder is. Het is voor jou namelijk zo makkelijk en vanzelfsprekend dat je er geen moeite voor hoeft te doen. Het gaat bijna als vanzelf. Dus denk je dat iedereen het kan.

Daarnaast kun je niet precies benoemen wat je dan doet. Je doet het ‘gewoon’. Je kunt er dus ook geen woorden aan geven. Waardoor het voor jou voelt alsof je maar wat doet. En bang bent voor het moment dat anderen dat ook ontdekken.

Maar dat hoeft niet. Je valt namelijk niet door de mand. Het heet niet voor niets moeiteloos briljant. Want het is niet omdat je maar wat doet, maar juist omdat je er zo goed in bent, waardoor het voor jou zo moeiteloos voelt.

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 
Foto: met dank aan Unsplash

 

Plaats een reactie