Als niemand enthousiast op je idee reageert

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

Ondernemersprofiel: Als niemand enthousiast op je idee reageert

Ken je dat? Dat je een geweldig idee hebt, dat met anderen deelt en vervolgens meewarig wordt aangekeken? Terwijl iedereen enthousiast reageert als iemand anders een paar jaar later exact datzelfde idee deelt!

Grote kans dat je jezelf dan in het ondernemersprofiel van de onweerstaanbaar creatieve verbinder herkent.

Ondernemers met dit profiel zijn voorlopers. Hoewel ze dat zelf helemaal niet zo zien. Omdat ze altijd mensen kennen die nóg meer voorlopen.

De ideeën die ze hebben en de kansen die ze zien zijn voor hen zo vanzelfsprekend dat ze denken dat iedereen die ziet. Wat absoluut niet zo is. Ze hebben dan ook helemaal niet door dat dit een enorm talent is.

Het feit dat anderen niet enthousiast op je ideeën reageren, wil dan ook helemaal niet zeggen dat je ideeën slecht zijn. Integendeel. Het bewijst eerder dat je een voorloper bent. Anderen zijn gewoon nog niet zover.

De kunst voor jou is om anderen mee te nemen. Om in begrijpelijke taal je ideeën uit te leggen. En het betekent ook dat je niet te snel moet opgeven. Stop niet te snel met je bedrijf of een bepaalde dienst als mensen het niet meteen kopen. Want nogmaals: je loopt voor op de rest.

Gooi de handdoek dus niet in de ring, maar zorg ervoor dat je je ideeën zo uitlegt dat ook anderen het snappen. In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen: Als je ziet wat niemand ziet.

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 
 
PS Ben je benieuwd wat je ondernemersprofiel voor je bedrijf en je marketing betekent? Schuif dan eens aan bij de workshop die ik daarover geef.

Meer lezen?

Op mijn blog vind je meer artikelen over de ondernemersprofielen. Je kunt je ook abonneren op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 
Foto: unsplash-logoDiego PH

 

Plaats een reactie