Gebruik klanttaal

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

Je zou kunnen zeggen dat trainers en coaches hun eigen taal hebben.

Een paar voorbeelden: “Ik heb het niet zo naar mijn zin op het werk” wordt in coachtaal bijvoorbeeld iets als “Je leeft je potentie niet”.

“Ik zit niet zo lekker in mijn vel” wordt in trainerstaal bijvoorbeeld “Je bent de verbinding met jezelf kwijtgeraakt”.

“Ik wil doen wat bij mij past” wordt in coachtaal bijvoorbeeld: “Je wilt in je kracht gezet worden”.

Op websites van trainers en coaches zie ik deze trainers- en coachtaal vaak staan. Dat lijkt logisch. Want het is de taal die wij spreken. Alleen spreekt de bezoeker van je website – je potentiële klant – een andere taal. Die spreekt namelijk ‘klanttaal’.

Dat betekent dat een potentiële klant niet weet dat hij zijn potentie niet leeft, de verbinding met zichzelf kwijt is of in zijn kracht gezet wil worden. En hij herkent zichzelf dus niet als jij deze trainers- en coachtaal op je website zet.

Een potentiële klant weet namelijk alleen dat hij het niet zo naar zijn zin heeft op het werk, niet zo lekker in zijn vel zit en iets wil doen wat bij hem past.

Gebruik daarom op je website de woorden van je klant. En niet die van jou. Spreek op je website in klanttaal. Zodat een klant direct ziet dat jij hem snapt en hem kan helpen.

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 

Foto met dank aan: Siora Photography via Unsplash

 

Plaats een reactie