Kun je ook wel wat inspiratie gebruiken?

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

Als je net zo bent als de meeste van mijn klanten, dan heb je bewust voor het vak van trainer, coach en/of therapeut gekozen. En geniet je van je werk.

Mensen inspireren en motiveren. Mensen inzichten geven en iets nieuws leren. Daar krijg je energie van. En ben je iemand die (ook) met groepen werkt, dan ga je ‘aan’ zodra je voor een groep staat.

Na een dag werken ga je blij en opgewekt naar huis. Of misschien ben je zelfs zo iemand die dan stuiterend naar huis gaat.

Herkenbaar?

Dan kan het zo maar eens zijn dat je momenteel niet echt veel inspiratie en energie voelt. Simpelweg omdat je de afgelopen tijd nauwelijks met klanten hebt gewerkt.

Wij trainers, coaches en therapeuten realiseren ons niet altijd dat we ons werk niet alleen heel gaaf vinden, maar dat we er ook energie van krijgen. Dat het voedend voor ons is.

Zeker als je ook nog eens extravert bent. Want hoe extraverter, hoe belangrijker ook de prikkels voor je zijn die je tijdens het werken met klanten krijgt.

Toen ik nog als freelancer werkte, voelde ik me aan het eind van de zomervakantie altijd ‘down’. Dan had ik weinig energie en begon ik zelfs te twijfelen aan mijn eigen kunnen. Ik schreef daar al eens een artikel over.

Het heeft lang geduurd voordat ik doorhad dat ik in de 8 weken zomervakantie gewoon te weinig prikkels kreeg. Want zodra ik ook maar één training had gegeven, voelde ik me weer kiplekker.

Veel van mijn klanten hebben inmiddels al 3 maanden niet of nauwelijks met klanten gewerkt. Dat is langer dan een gemiddelde zomervakantie.

Mocht je de afgelopen maanden ook weinig tot niet gewerkt hebben, dan is het dus helemaal niet zo gek als je momenteel minder energie en inspiratie hebt. Of je zelfs lamlendig voelt.

En dan heb ik het nog niet eens over de invloed die minder omzet, zorgen om je gezondheid en die van de mensen om je heen, de kinderen thuis en alle nieuwsberichten en maatregelen op je energie en inspiratie hebben (gehad).

Ik zou nu dus het liefst een aantal klanten voor je uit mijn hoge hoed toveren. Zodat je gewoon weer lekker kunt werken. En daarna weer blij en stuiterend naar huis kunt gaan. Waardoor het weer gaat stromen en je weer energie krijgt.

Nou kan ik veel ;-), maar dat kan ik niet. Helaas.

Maar wat ik wel kan doen, is iets leuks organiseren. Een inspiratiebijeenkomst. Gewoon weer live in een zaal. Met leuke mensen en inspirerende oefeningen. En met informatie over marketing. Ik laat je graag zien hoe je ook in je marketing al van betekenis kunt zijn.

Dus ben je iemand die wel wat energie kan gebruiken, kom dan naar een van mijn zomerse inspiratieavonden. Het lijkt me leuk je daar te zien!

En heb je juist behoefte aan even helemaal niks (want ook dat hoorde ik van sommige van mijn klanten), rust de komende weken dan vooral even lekker uit.

Wat je plannen ook zijn: ik wens je een fijne zomer!

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 

Foto met dank aan: picjumbo_com via Pixaby

 

Plaats een reactie