De glazenwasser

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

“Mevrouw, wilt u vanaf nu iedere 6 weken uw ramen gewassen hebben?”. Ik schud mijn hoofd: “Nee, alleen deze keer, we gaan binnenkort verhuizen”.

Voor mijn deur staat de glazenwasser. Een paar dagen eerder zit zijn folder in de brievenbus. Wil je je ramen voor 15 euro gewassen hebben, dan moet je de folder voor je keukenraam zetten.

Zijn timing is perfect. We willen ons oude huis graag netjes achterlaten, dus hebben we de folder voor het raam gezet. En nu staat de glazenwasser bij ons op de stoep.

Hij kijkt bedenkelijk als ik antwoord geef op zijn vraag. Waarop ik zeg: “Maar ik kan natuurlijk wel een goed woordje voor je doen bij de nieuwe bewoner”. Dat vindt hij een goed idee. “Dan kom ik morgen uw ramen wassen”.

De volgende dag staat hij met zijn ladder en emmers voor de deur. Weer belt hij aan. “Wil de nieuwe bewoner iedere 6 weken zijn ramen gewassen hebben?”. Blijkbaar had hij gedacht dat ik dat met de nieuwe bewoner zou afstemmen. Ik geef aan dat ik dat niet weet, maar dat ik zoals gezegd wel een goed woordje voor hem wil doen.

“Dan kost het wassen van de ramen 30 euro”. Verbaasd kijk ik hem aan. “Dus ik moet het dubbele betalen?”. Ik zie hem nadenken. “Nee, ik wil uw ramen wel wassen voor 40 euro”. Nog duurder dus. En hij houdt voet bij stuk.

Ik weet natuurlijk niet waarom hij deze keuze maakt. Heeft hij omzetstress? Heeft hij geleerd dat hij beter voor zichzelf moet opkomen? Is hij er klaar mee dat mensen 1x zijn dienst afnemen en daarna nooit meer?

Wat de reden ook is, ik besluit de ramen toch maar zelf te wassen. En ook dat goede woordje heb ik niet gedaan.

Ik zie dit ook wel eens bij trainers, coaches en therapeuten. Dat ze niet blij zijn met die ene deelnemer als ze er vier hadden verwacht. Of dat ze balen als een klant kiest voor een eenmalige sessie in plaats van een lang traject.

Mocht je dit herkennen, vergeet dan niet dat één deelnemer altijd nog meer is dan nul deelnemers. En dat een korte sessie nog altijd meer is dan helemaal geen sessie.

Vergeet dus niet te zien wat er wél is. Zeker in een jaar waarin er veel niet was en kon.

En wie weet wat er uit dat ene ding komt. Want ik had absoluut dat goede woordje voor de glazenwasser gedaan.

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 

Foto met dank aan: Craig Whitehead via Unsplash.

 

Plaats een reactie