Wat een oud artikel al niet kan doen…

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

Als je regelmatig aan marketing doet, levert je dat klanten op. Mits je de juiste dingen doet natuurlijk.

Maar het betekent ook dat je na verloop van tijd flink wat content hebt gemaakt. En het leuke is: die kun je hergebruiken. Je kunt oude artikelen, video’s of bijvoorbeeld social media posts na verloop van tijd nog eens delen. Dat scheelt je lekker veel tijd.

Dus deelde ik onlangs een oud blogartikel op LinkedIn. Een artikel over een ontevreden klant. Die bijdrage leverde mij veel likes, reacties en bezoekers op mijn website op. Precies wat je als ondernemer wilt natuurlijk.

Maar er gebeurde nog iets leuks. Naar aanleiding van het artikel kreeg ik een mailtje van een journalist. Van de Intermediair. Of ze me mocht interviewen.

Natuurlijk mocht dat! 🙂

Het werd een artikel met daarin drie van mijn Paraplu-klanten. Een artikel over het kiezen van de focus van je bedrijf.

Over hoe lastig het kan zijn om te bepalen waar je voor kiest. En dat het soms je favoriete klanten zijn die je helpen bij het maken van die keuze. Zoals bij mijn klant Aike Borghuis.

Over hoe moeilijk het is om zélf te zien waar je moeiteloos briljant in bent. En dat dat soms iets is wat in eerste instantie niemand lijkt te waarderen. Zoals bij Ilva van Elk het geval was.

Over het misverstand van focus: dat je moet kiezen voor één ding. Wat onmogelijk was voor Annemiek de Crom. Die niet alleen verschillende dingen doet (ze is trainer, coach, voorlichter en auteur), maar ook nog eens voor verschillende doelgroepen werkt. En ook al heeft ze niet gekozen, toch heeft ze nu wél een focus met haar bedrijf.

Het is dus een interessant artikel geworden. Je vindt het via deze link: Onderscheid je als zzp’er door duidelijke keuzes te durven maken.

Het delen van een oud artikel levert je dus niet alleen tijdswinst op. Je kunt er ook door in de media komen.

Zo zie je maar weer wat er kan gebeuren als je zichtbaar bent.

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 
Foto: met dank aan Andrea Piacquadio via Pexels.

 

Plaats een reactie