Moet dat echt nu?

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

Is het bij jou in de zomer ook altijd een stuk rustiger? Dan kun je mooi even lekker knallen met je bedrijf. Je websiteteksten (her)schrijven, eindelijk je LinkedIn-profiel updaten en nog even die nieuwe dienst lanceren. BAM!

Inderdaad, dat kun je doen. Maar het hoeft niet.

Je kunt ook lekker even bijkomen. Uitrusten. Genieten. Niks doen. Lummelen.

De kans is groot dat jij dit jaar al flink geknald hebt. Want als er iets is waar we als ondernemer goed in zijn dan is het wel in werken in ons bedrijf. Voor klanten maken we nou eenmaal altijd tijd. Ook als we die tijd eigenlijk helemaal niet hebben.

Waar we vaak minder goed in zijn, is werken áán ons bedrijf. Aan het uitwerken van ideeën voor een nieuwe dienst. Aan marketing en acquisitie. Aan het updaten van de website of het LinkedIn-profiel. Aan relatiebeheer. Dat blijft vaak liggen. Tot we het rustiger hebben. Tot de zomer bijvoorbeeld.

Dus denken we dat het nu moet gebeuren. Dat werken aan ons bedrijf. Omdat het al zo lang is blijven liggen. Bovendien is dat ook wat veel langskomt op social media. De posts waarin je wordt opgeroepen om in de zomer nog even lekker te knallen met je bedrijf.

Maar moet dat echt nu gebeuren?

Veel van mijn klanten hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt. Aan nieuwe opdrachten. Maar ook aan opdrachten die zijn doorgeschoven naar dit jaar. Misschien jij ook wel.

Neem daarom eens de tijd om stil te staan bij de volgende vraag: “Waar heb ik nu het meest behoefte aan?”. “En waar heb ik echt zin in?”.

Is dat lekker in alle rust iets doen voor je bedrijf? Ga daar dan lekker mee aan de slag. Is dat uitrusten, niks doen en opladen? Doe dat dan. Begin daar je zomer mee. En neem de tijd die je daarvoor nodig hebt.

Want zeg nou zelf. Als jij degene bent die alles in je bedrijf draaiende houdt. Als er zonder jou niks gebeurt. Als het dus belangrijk is dat jij lekker in je vel zit en energie hebt. Dan is uitrusten, niks doen en opladen toch ook gewoon werken aan je bedrijf?

Ik wens je een heerlijke zomer! Wat je deze zomer ook gaat doen. Of niet doen.

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 

Foto met dank aan: Dan Dumitriu via Unsplash.

 

Plaats een reactie