Goede voornemens

Deel dit artikel met anderen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest

“Na de vakantie moet het echt anders!”. Dit is wat is wat ik veel trainers in de zomer hoor zeggen.

De zomervakantie heeft vaak hetzelfde effect als Oud & Nieuw: er worden goede voornemens gemaakt. Er komt een nieuw trainingsseizoen aan en in dit nieuwe seizoen moet het echt anders.

Veel trainers willen namelijk meer dan alleen het afdraaien van trainingen, ook al zijn opdrachtgevers tevreden en deelnemers enthousiast. Ze zijn namelijk zelf minder tevreden en hebben het gevoel dat er meer in hen zit dan er nu uit komt.

Ze verlangen stiekem naar een eigen trainingsaanbod. Dus maken ze tijdens hun vakantie plannen voor na de zomer.

Het is alleen lastig om écht met deze plannen aan de slag te gaan. Dat herken je zelf misschien ook wel. Want voor je het weet heb je alweer heel veel trainingen aangenomen en zit je agenda bomvol. En heb je helemaal geen tijd meer om die mooie zomerse plannen uit te werken.

Daarnaast zijn wij mensen er héél goed in om plannen af te schieten nog voor ze concreet zijn. Ook herkenbaar?

Bij trainers ziet dat ‘afschieten’ er vaak zo uit: Wie zit er nou op mijn trainingen te wachten? Er zijn al zoveel mensen die dit soort trainingen geven. En wie wil er nou voor betalen? Bovendien: wie ben ik om deze trainingen te geven?

Als je bij voorbaat je ideeën al afschiet, wordt het natuurlijk nooit wat. Daarom mijn tip: maak ze eerst eens concreet. Afschieten kan altijd nog. Bovendien weet je dan tenminste ook wat je afschiet ;-).

Het lastige aan ideeën is alleen dat ze niet ineens concreet zijn. Het is (helaas) niet zo dat je op een ochtend wakker wordt en weet: dit wordt mijn nieuwe trainingsaanbod.

Het concreet maken van je trainingsaanbod gaat stap voor stap. En je moet er ook echt tijd voor maken en mee aan de slag. Wil je daar hulp bij? Weet dan dat ik je daar graag mee help! Dat kan ik doen door samen met jou een ‘Paraplu‘ te maken.

Is het begrip ‘Paraplu’ nieuw voor je? Download dan mijn e-book ‘Wat is een Paraplu?‘ (je kunt het downloaden zonder je e-mailadres achter te laten).

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
 
 
 
 
 
 

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Op mijn blog vind je alle artikelen die ik geschreven heb.

Of abonneer je op mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je zo eens in de 2-4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen en mijn actuele agenda.

Goed om te weten: ik houd ook niet van reclame e-mails (dus die stuur ik je niet). Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.


 
 
 

Foto met dank aan: RODOLFO BARRETO via Unsplash.

 

Plaats een reactie