Flow sessies

Doe je mee met mijn experiment?

In mei en juni organiseer ik online flow-sessies. Sessies waarin iedereen die meedoet voor zichzelf aan de slag gaat met een project waar hij of zij zijn tanden in wil zetten.

Je bent van harte welkom om mee te doen.
Met jouw project. Of dat nou groot of klein is. En of dat nou zakelijk of privé is. Doe gewoon lekker mee.

Waarom deze flow-sessies?

Veel mensen voelen zich op dit moment ‘mwah’. Ze voelen zich niet slecht, maar ook niet echt goed. Ze hebben minder zin in dingen en merken dat ze hangerig en passiever zijn. Ze zijn lusteloos. Of ze kunnen zich minder goed concentreren. Of spreken minder vaak met anderen af.

We zijn aan het wegkwijnen

In de New York Times las ik dat hier een naam voor is: ‘languishing’. Oftewel: wegkwijnen. Een gevolg van de situatie waar we al meer dan een jaar inzitten.

De beste remedie tegen wegkwijnen is flow. Het is daarom belangrijk om flow-momenten te creëren. Momenten waarin je helemaal opgaat in een activiteit. Een activiteit die er voor jou toe doet.

Vandaar deze flow-sessies. Als experiment. Om te kijken of jij en ik daardoor inderdaad in flow komen. En ons beter gaan voelen.

Hoe zien de flow-sessies eruit?

Iedere flow-sessie duurt twee uur. Om flow te kunnen ervaren is het namelijk belangrijk dat je langere tijd gefocust werkt. Zonder dat je gestoord wordt.

Je gaat aan de slag met iets dat er voor jou toe doet. Het blijkt namelijk dat vooruitgang boeken met iets dat voor jou van betekenis is, zorgt voor motivatie en een gevoel van geluk. Omdat dit voor iedereen anders is, bepaal je zelf waar je aan wilt werken.

Het zijn sessies waarin je voor jezelf aan de slag gaat. Gedurende de twee uur dat je werkt, ben je ingelogd, maar heb je je webcam en geluid uit. Zodat je ongestoord kunt werken.

We starten en eindigen gezamenlijk. Vanaf 10 minuten voor de start van de sessie kun je inloggen. Als je dat leuk vindt kun je delen waar je mee aan de slag gaat. Uiterlijk 5 minuten nadat het werk-gedeelte is afgelopen ronden we de sessie af.

Praktische informatie

Wanneer zijn de sessies?

Op maandagochtend van 7.30 uur – 9.30 uur.

Op welke data?

  • 17 mei
  • 24 mei
  • 31 mei
  • 7 juni
  • 21 juni
  • 28 juni

Het is een experiment. Daarom bied ik deze sessies in eerste instantie in de maanden mei en juni aan. Bevalt het goed, dan kan het zijn dat ik er na juni mee doorga.

(Let op: op 14 juni is er geen flow-sessie)

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe vaak kun je meedoen?

Je bepaalt zelf hoe vaak je meedoet. Ik adviseer je echter om zo vaak mogelijk mee te doen. Want dan boek je vooruitgang. En het is juist die vooruitgang die zorgt voor motivatie en een gevoel van geluk.

Met welke online tool werken we?

We gebruiken Zoom.

Waar moet ik tijdens de sessies aan werken?

Waar je aan wilt werken is aan jou. Ik ga bijvoorbeeld schrijven aan mijn boek. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aan je websiteteksten werken of een nieuwe dienst ontwikkelen. Of iets totaal anders doen.

Kies voor iets waar je al een tijdje je tanden in wilt zetten. Iets waar je blij van wordt als je daar aan werkt en vooruitgang boekt. En wat je misschien al heel lang wilt doen, maar steeds maar aan het uitstellen bent.

Doe je mee?

Wil je meedoen? Leuk! Meld je dan hieronder aan. Dan mail ik je de inloggegevens.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

(Ik gebruik je gegevens alleen voor het toesturen van de inloggegevens van de flow-sessies.)