Jaargroep Onderscheidend Ondernemen

Ben jij (stiekem) ook een idealist?

 • In jou zit een wereldverbeteraar. Een idealist. Jij gelooft dat het anders kan en je wil daar met je bedrijf graag een bijdrage aan leveren.
 • Je bent hierin ambitieus. Want als je heel eerlijk bent wil je meer mensen bereiken. Omdat je gelooft in dat wat er volgens jou nodig is.
 • Tegelijkertijd hou je er niet van om op de voorgrond te treden. Het liefst werk je gewoon lekker met je klanten. Jezelf verkopen is niet je sterkste kant.

 • Ook krijg je niet altijd goed verwoord waar je in gelooft. Waardoor klanten regelmatig kiezen voor oude oplossingen. Als dat gebeurt, dan baal je.

 • Toch voel je diep van binnen dat je iets te bieden hebt wat de wereld nodig heeft (ook al vraag je je ook wel eens af: “Wie ben ik om dit te doen?” en “Zitten ze hier wel op te wachten?”).

Herkenbaar? Dan lijk je op de klanten met wie ik werk.

Ben je net als mijn klanten?

Ook mijn klanten geloven dat het tijd is voor verandering.

Wat er volgens hen anders moet en welke woorden ze hier aan geven, is afhankelijk van wat ze precies doen met hun bedrijf.

Sommigen van mijn klanten geven bijvoorbeeld aan dat oude systemen niet meer werken en dat er nieuwe nodig zijn. Anderen benoemen dat we momenteel in een transitie of transformatie zitten.

Ze vinden dat er anders zou moeten worden omgegaan met bijvoorbeeld medewerkers, leerlingen, patiënten, burgers of klanten. Of met gezondheid, voeding, natuur en milieu.

Wat er nodig is verwoorden ze ook op hun eigen manier.

Sommigen geven aan dat er behoefte is aan authenticiteit en verbinding. Anderen hebben het over een mensgerichte, liefdevolle of holistische aanpak. Of dat kwaliteiten centraal zouden moeten staan.

Andere klanten geven aan dat er behoefte is aan bezieling. Het mag volgens hen meer vanuit het hart. Niet meer vanuit angst en controle, maar vanuit gelijkwaardigheid met ruimte voor autonomie.

Hoe mijn klanten de verandering ook noemen en wat ze met hun bedrijf ook precies doen, zij willen met hun bedrijf een bijdrage leveren aan deze verandering. Hoe groot of klein die bijdrage ook is.

Herken je dit dan ook?

Wat ik bij mijn klanten zie is dat ze regelmatig het gevoel hebben dat ze de enige zijn die zien dat er iets anders nodig is. Dat voelt soms eenzaam.

Ook zorgt het ervoor dat het soms lastig voor hen is om écht te gaan voor datgene waarmee ze de wereld willen helpen. Of om door te zetten. Want klanten krijgen voor iets wat in de ogen van veel mensen nieuw of anders is, vraagt om een lange adem.

Bovendien is het vaak spannend.

Omdat het raakt aan wie ze zelf zijn. Dat voelt kwetsbaar. Naakt bijna.

Mocht je dit herkennen: gooi de handdoek dan niet in de ring. Want ook ik zie dat het tijd is voor verandering. En dat de wereld echt nodig heeft wat jij te bieden hebt. Weet ook dat je niet alleen bent. Want mijn klanten (en ik zelf ook) zijn net als jij: (stiekeme) idealisten.

Daarom start er in april weer een jaargroep.

Een groep met gelijkgestemde ondernemers. Ondernemers die allen hun steentje willen bijdragen aan deze verandering. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Een programma waarin ik je leer hoe je jouw boodschap verwoordt. Hoe je mensen meekrijgt. En hoe je meer mensen bereikt. Een programma waarin we samen bouwen aan een mooiere wereld.

Jaargroep Onderscheidend Ondernemen

We gaan een jaar lang samen op pad.

Met maximaal 8 deelnemers. Zodat ik iedereen voldoende individuele aandacht kan geven.

Er zijn groepsbijeenkomsten, individuele coachingsgesprekken en momenten dat je zelf concreet aan de slag gaat. Zodat je ook daadwerkelijk stappen zet (want oh oh, die waan van de dag).

Je leert hoe je zichtbaar kunt zijn.

Passend bij jou en op een manier die goed voor je voelt.

Ik leer je nieuwe vaardigheden, inspireer je, geef je feedback en denk een jaar lang met je mee. En ik zal zo nu en dan een interessante gastdocent uitnodigen.

Het exacte programma stem ik gedurende het jaar continu af op de groep, zodat je steeds krijgt waar je op dat moment behoefte aan hebt.

De focus in het programma ligt op jou en jouw bedrijf.

Dit zeg ik niet voor niets. Want veel van mijn klanten vinden niets zo leuk als meedenken met een ander. En dat houdt hen soms tegen om te kiezen voor een groepsprogramma, simpelweg omdat ze bang zijn daarin hun eigen bedrijf te vergeten.

Er zullen momenten zijn dat we als groep met elkaar meedenken. Juist met gelijkgestemden is dat fijn. Maar ik zal er absoluut op letten dat ook jij en jouw bedrijf voldoende aan bod komen. En dat jij alle aandacht krijgt die je verdient. Zodat je daadwerkelijk met je bedrijf die bijdrage kunt leveren waar je zo naar verlangt.

Marketing mag ook anders

De wereld heeft iets anders nodig. Daar zijn jij en ik het wel over eens. Dit geldt dus ook voor mijn vakgebied: marketing.

Het is in mijn ogen tijd voor een andere manier van marketing.

Een manier waarop je ook in je marketing van betekenis bent.

Ik geloof niet alleen dat je in je marketing jezelf kan zijn, maar dat marketing ook gaat over verbinding maken en het geven van oprechte aandacht. Ook in je marketing kun je liefdevol zijn en mensen inspireren.

Marketing gaat in mijn ogen over gelijkwaardig ruilen. Dus niet jouw eigen belang voorop stellen, maar een win-win ruil.

Dat is de manier waarop ik jou marketing leer toepassen.

Een manier die past bij wie je bent en waar je in gelooft. Zodat jouw marketing congruent is met dat wat jij de wereld graag wilt geven.

(Gast)docenten

Ik faciliteer de jaargroep niet in mijn eentje.

Er komt niet alleen af en toe aan gastdocent, ook Florien Versteegh is er alle bijeenkomsten en sessies bij.

Dus ook Florien denkt het hele jaar (vanuit haar expertise) met je mee.

Bovendien krijg je 3 individuele sessies met haar.

Mocht je Florien nog niet kennen: zij is mijn vrouw en al 10 jaar mijn businesspartner. Sinds begin 2022 volgt zij de officiële opleiding tot BG5 Career & Business Consultant. BG5 is de zakelijke variant van Human Design.

Je ontdekt dus ook wat jouw Human Design is.

Jouw design geeft je een persoonlijke handleiding: hoe je jouw unieke kwaliteiten kunt inzetten en de juiste beslissingen neemt. En je design kan je helpen om te ondernemen op een manier die bij jou past.

Daarom heb ik Florien gevraagd om haar expertise in de jaargroep in te brengen.

Florien is een 6/2 Reflector.

In BG5 termen is dat de ‘Evaluator’. Ik ben zelf trouwens een 4/1 Manifesting Generator, of in BG5 termen: een ‘Uitgesproken Bouwer’.

Voor wie?

Deze jaargroep is voor ondernemers die:

 • Al langere tijd ondernemen (dus geen startende ondernemer meer zijn).
 • Werken als trainer, coach, facilitator of in een soortgelijk beroep (en ook daarin ervaren zijn).
 • Het ondernemerschap serieus nemen. Ze zijn kostwinner of leveren met hun omzet een serieuze bijdrage aan het gezinsinkomen.
 • Een bedrijf hebben dat op zich prima loopt (alleen misschien niet altijd met de klanten en/of opdrachten waar ze heel blij van worden).
 • Een ‘Paraplu’ hebben gemaakt of in ieder geval weten waarmee en voor wie ze met hun bedrijf van betekenis willen zijn.
 • En mocht je de ondernemersprofielen kennen: die zich zowel herkennen in het ondernemersprofiel van de ‘Empowermentor’ als van de ‘Verbinder’.

Praktische informatie

We zien elkaar als groep iedere maand.

Er is om de maand een tweedaagse (in onze eigen workshopruimte in Ede). In de maanden dat er geen live bijeenkomsten zijn, treffen we elkaar in een online bijeenkomst van een dagdeel. We zien elkaar als groep dus regelmatig. In de maanden juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten.

Wat krijg je?

 • 6 x 2 livedagen (dus 12 dagen in totaal).
 • 4 online bijeenkomsten van een dagdeel.
 • 3 individuele coachingsessies van een uur met mij (deze plannen we in overleg in).
 • 3 individuele Human Design sessies van een uur met Florien (ook deze plannen we in overleg in).
 • Toegang tot alle lessen van mijn e-learning het Onderscheidend Ondernemen College.
 • 2-3 x per maand een online maaksessie op vrijdagochtend (van 9.30 – 12.30 uur).

Live bijeenkomsten

Om de maand is er een tweedaagse waarin we volledig focussen op jou en je bedrijf. Omdat de groep bestaat uit gelijkgestemde ondernemers die net als jij de wereld mooier willen maken, voel je je tijdens deze dagen niet alleen gesteund, maar heb je ook aan een half woord genoeg.

Tijdens deze tweedaagse bijeenkomsten leer ik je nieuwe vaardigheden, denken Florien en ik met je mee en ga je zelf ook concreet aan de slag. Natuurlijk zorgen wij op deze dagen voor koffie, thee, lekkers en een heerlijke biologische lunch.

Wat gaan we doen?

Jouw boodschap en/of dienst is in de ogen van veel mensen nieuw. Of anders. Dat vraagt om marketing waarin jij belemmerende overtuigingen wegneemt, helderheid geeft, mensen meeneemt en laat zien dat jouw oplossing juist is wat ze nodig hebben.

Ik leer je hoe je dat doet. Op je website, op je LinkedIn profiel en in je marketinguitingen. Uiteraard passend bij jou. Het is belangrijk dat jouw marketing niet alleen congruent is met je boodschap, maar ook goed voor je voelt. Zodat je het ook daadwerkelijk volhoudt.

Daarnaast vraagt jouw boodschap stevigheid van jou. Want zichtbaar zijn met iets wat zo dichtbij jezelf ligt is spannend. Daarom nodig ik regelmatig gastdocenten uit om een dagdeel te komen verzorgen. Dagdelen die je helpen om die stevigheid te voelen en er echt voor te gaan.

Ook zal Florien je leren hoe je jouw Human Design kunt inzitten in je bedrijf. Zodat je beslissingen neemt en onderneemt op een manier die aansluit bij wie je bent.

Data live bijeenkomsten

 • 14 & 15 april 2023
 • 16 & 17 juni 2023
 • 8 & 9 september 2023
 • 10 & 11 november 2023
 • 12 & 13 januari 2024
 • 15 & 16 maart 2024

De tweedaagse bijeenkomsten zijn op vrijdag en zaterdag.

Online bijeenkomsten

Ook in de maanden dat er geen tweedaagses zijn, hebben we als groep contact.

We zien elkaar dan online. Op die manier houden we verbinding met elkaar.

Bovendien is het stiekem ook een stok achter de deur die ervoor zorgt dat je niet uitstelt om te gaan doen wat je je hebt voorgenomenen. Want dat is vaak de neiging als je iets moet doen wat je spannend vindt. Dat herken je misschien ook wel.

Tijdens deze bijeenkomsten van een dagdeel bespreken we de voortgang, kun je vragen stellen, ervaringen delen, feedback krijgen en sparren we met elkaar.

Data online bijeenkomsten

 • 19 mei 2023
 • 6 oktober 2023
 • 15 december 2023
 • 9 februari 2024

Deze bijeenkomsten zijn op vrijdagmiddag.

Coachingssessies

Gedurende het jaar heb je 3x een 1-op-1 online coachingsgesprek met mij.

Deze plannen we in overleg in.

Tijdens deze gesprekken van een uur kun je me alle vragen stellen die je hebt en denk ik mee met jou en je bedrijf. Ook bespreken we waar je tegenaan loopt. En stuur je me van tevoren marketinguitingen, dan krijg je daarop van mij persoonlijke feedback.

Gedurende het jaar heb je ook 3x een Human Design sessie met Florien.

Ook deze plannen we in overleg in.

Tijdens deze sessies van een uur ontdek je wat jouw Human Design is en hoe je deze kunt inzetten in je bedrijf. Ook kun je alle vragen stellen die je over jouw design hebt.

Het Onderscheidend Ondernemen College

Je krijgt toegang tot alle lessen van mijn e-learning het Onderscheidend Ondernemen College.

Hierin vind je zeer uitgebreide praktische lessen over marketing.

Dit zorgt ervoor dat je alles wat je tijdens de tweedaagses leert nog eens rustig kunt terugkijken of -lezen.

Online maaksessies

Je kunt 2-3x per maand meedoen met mijn online maaksessies.

Deze organiseer ik voor mijn 1-op-1 klanten. Deze sessies zijn op vrijdagochtend. Hier mag je als deelnemer aan de jaargroep een jaar lang aan meedoen.

Tijdens deze sessies ga je voor jezelf aan de slag. Het is dus niet erg als je niet iedere sessie aanwezig kunt zijn. Ook kun je alle vragen stellen die je hebt. Je kunt deze sessies dus gebruiken als vast moment waarop je tijd en aandacht besteedt aan je bedrijf.

Investering

De investering die dit programma van je vraagt is 8500 (exclusief BTW). Hiervoor krijg je 28 dagdelen aan groepsbijeenkomsten, 3 individuele coachingsgesprekken, 3 Human Design sessies, toegang tot mijn uitgebreide e-learning en kun je een jaar lang 2-3x per maand meedoen aan de online maaksessies.

Uiteraard is dit bedrag ook inclusief al het materiaal, de lessen van gastdocenten, koffie & thee met lekkernijen en de lunches tijdens de live bijeenkomsten.

Betaal je liever in termijnen?

Dat kan natuurlijk ook. In overleg bepalen we in hoeveel termijnen je betaalt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Mijn klanten investeren graag in hun eigen ontwikkeling en hebben al veel vakopleidingen en cursussen gevolgd om (nog) beter te worden in hun vak. Ze hebben echter vaak nog niet eerder zo’n bedrag aan zichzelf als ondernemer uitgegeven. Dus wellicht jij ook nog niet.

Ik snap dat je goed over deze investering wilt nadenken. Doe dat ook. Het is belangrijk dat je een 100% ja voelt om mee te doen. Ik zal je dan ook niet overhalen met vroegboek- of snelle beslisserskortingen.

Twijfel je over je deelname?

Heb je vragen over het programma, wil je meer weten of wil je overleggen of het bij je past? Neem dan gewoon contact op, dan maken we een telefonische afspraak. Ik beantwoord graag al je vragen en zal het ook eerlijk aangeven als dit programma niet bij je past. Dit gesprek verplicht je tot niets.

Neem ook gerust contact op als je jezelf niet in alles op deze pagina herkent, maar wel denkt: deze jaargroep zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. Laten we in dat geval overleggen of de jaargroep inderdaad iets voor jou is.

Ik heb sowieso met iedereen die mee wil doen een persoonlijk (telefoon)gesprek. We gaan een jaar samen aan de slag, dus het is belangrijk dat jij en ik een klik hebben. Bovendien is het belangrijk dat de groep inderdaad uit gelijkgestemde ondernemers bestaat. Ik zal het dus eerlijk aangeven als deze jaargroep niet bij je past.

Wanneer meedoen?

Deze jaargroep is voor jou als je:

 • Nu eindelijk écht wilt gaan voor dat wat je te bieden hebt. Voor dat waarvoor je op aarde bent en waarmee je anderen wilt helpen.
 • Dat samen met een groep gelijkgestemde ondernemers wilt doen. Ondernemers die het ook spannend vinden om te gaan staan voor datgene waar ze in geloven, maar het tóch doen.
 • Je een jaar lang wilt committeren en tijd vrij wilt maken voor dat wat er voor jou écht toe doet.
 • Serieus met marketing en acquisitie aan de slag wilt (al is dat niet je favoriet). Omdat je ook wel weet dat je zichtbaar moet zijn (maar dan wel op jouw manier).

 • In je bedrijf en ondernemerschap wilt investeren. Het is een programma dat veel van je vraagt. Ook tijd en energie.
 • Zin hebt om zelf weer eens deelnemer te zijn. In een programma waarin je zelf de kar niet hoeft te trekken of anderen hoeft te coachen, maar puur kunt focussen op je bedrijf.
 • Als dit is wat je wilt: welkom bij de jaargroep Onderscheidend Ondernemen!

De jaargroep is niet voor iedereen

Deze jaargroep is niet voor jou als je:

 • Een kant en klaar stappenplan wilt, aan de hand genomen wilt worden of een vast keurslijf zoekt. We gaan namelijk samen op zoek naar een manier van marketing die bij jou past. En dat vraagt dus ook inbreng en zelfstandigheid van jou.
 • Zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld wilt verdienen. Of geldstress hebt. Klanten krijgen met iets wat in de ogen van veel mensen ‘anders’ of nieuw is, kost tijd. Bovendien kan geldstress zo overheersend zijn, dat je daardoor keuzes maakt vanuit angst en niet vanuit je hart.
 • Trucjes wilt leren om zo makkelijk mogelijk klanten te krijgen. Marketing zal je hoe dan ook tijd kosten. Maar omdat we op zoek gaan naar een manier die goed voor je voelt, zal marketing niet zo’n opgave meer voor je zijn. Sommige van mijn klanten zijn marketing zelfs leuk gaan vinden.

 • Zo enthousiast bent over je vak, dat je het ook als deelnemer niet kunt laten om op de coachstoel te gaan zitten. Mijn klanten zijn zelf ervaren trainer of coach en zitten niet te wachten op ongevraagd advies, hoe goed bedoeld ook. Op uitnodiging samen met elkaar meedenken is natuurlijk een heel ander verhaal.

Doe je mee?

Ik ben blij dat je de moeite hebt genomen om deze lange tekst zorgvuldig te lezen. Ik vind het belangrijk om de groep ook zorgvuldig samen te stellen, zodat we echt met gelijkgestemde ondernemers zijn. Daarom heb ik met iedereen die wil meedoen een persoonlijk (telefoon)gesprek.

Overweeg je mee te doen en/of heb je vragen?

Neem dan contact op, dan maken we een afspraak. Deze afspraak kan telefonisch, via Zoom of op ons kantoor in Ede. Het gesprek verplicht je tot niets.

Stuur een mail naar info@selmafoeken.nl, bel of app naar 06 – 1111 7019, vul het formulier hieronder in of plan zelf direct je afspraak in mijn online agenda.

Hebben we na het gesprek beide het gevoel dat deze jaargroep aansluit bij waar je nu als ondernemer staat, bij wat je graag met je bedrijf wilt, en pas je in de groep (en de groep bij jou), dan ben je van harte welkom om mee te doen! Uiteraard krijg je na ons gesprek de tijd om rustig over je deelname na te denken.

Zodra je besluit om mee te doen, krijg je toegang tot de lessen van de e-learning het Onderscheidend Ondernemen College. Dat betekent dat je – als je dat wilt – direct aan de slag kunt.

Er kunnen in totaal maximaal 8 ondernemers meedoen.

Wie weet spreken we elkaar binnenkort!

Handtekening van marketingadviseur Selma Foeken
Overweeg je mee te doen of heb je vragen?

Laat hieronder je contactgegevens achter en wij contact met je op.

Je kunt ook zelf alvast een afspraak inplannen in mijn online agenda.

Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hieronder stellen.

 • Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je alvast wat meer over jezelf vertellen? Dat kan hieronder:
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.