Onderscheidend Ondernemen

Je kunt kiezen voor zelfstudie, een groepsprogramma of 1-op-1 traject. Kies de variant die bij je past.

Ben jij ook toe aan de volgende stap?

Je bent coach, trainer of therapeut

Je doet (af en toe) iets aan marketing. Je zit op LinkedIn. Hebt een website. Post wel eens iets op social media. En stuurt misschien een nieuwsbrief.

Je bent niet het type dat zichzelf graag op de borst slaat. De ‘Amerikaanse’ marketing is niks voor jou. Je wilt dichtbij jezelf blijven, ook in je marketing.

Wat je doet moet goed zijn. Niet alleen als je met je klanten werkt. Ook in je marketing. Wat je post moet waardevol zijn. Inhoud hebben. Ergens over gaan.

Je bent toe aan de volgende stap

Je wilt je bedrijf steviger op de kaart zetten. Meer eigen opdrachtgevers, leuke coachees of gave opdrachten. Klanten die kiezen voor jou en wat je te bieden hebt.

Je wilt daarom regelmatiger aan marketing doen. Gestructureerder. En je wilt je niet meer laten tegenhouden door stemmetjes: Is dit wel goed genoeg? Is dit geen open deur? En wie zit hier nou op te wachten?

Je wilt weten wat werkt. Want nu doe je maar wat. Je bent daarin zoekende. Je hebt geen idee of je marketing ook klanten oplevert. Dus wat werkt? En vooral: wat werkt voor jou?

Dankzij Selma weet ik nu wat bij mij past en voor me werkt. Dat scheelt me niet alleen veel nadenktijd, ik kan mijn marketing nu ook veel gerichter doen.

Jelien Lammers, Boel Bewust

Wil je dat het zo gaat?

 • Je bent regelmatig zichtbaar. En er zit logica en structuur in de marketing die je doet.

 • Je doet dat op jouw manier. Je hebt je eigen stijl gevonden. Een manier van marketing die goed voelt en past bij wie je bent.
 • Je spreekt de juiste mensen aan. Voor anderen is duidelijk waarvoor ze bij jou moeten zijn. En klanten kiezen bewust voor jou.
 • Je inspireert met de artikelen en posts die je deelt. Mensen vinden ze waardevol. En je valt positief op.
 • Je weet welke informatie potentiële klanten nodig hebben. Die deel je op een manier die integer is. Dus ook in je marketing blijf je dicht bij jezelf.
 • Potentiële klanten vertrouwen jou. Ze voelen dat je eerlijk en oprecht bent. Ook in je marketing. En zijn daardoor eerder geneigd om van je te kopen.

Het mooie is: dit is absoluut haalbaar. Ook voor jou. En ik kan je leren hoe je dat doet. Als je meedoet met Onderscheidend Ondernemen.

Thea_BodegravenDankzij Selma heb ik een andere kijk op marketing. Het geeft mij veel rust dat ik niet meer hoef te ‘verkopen’ en weet wat ik in plaats daarvan kan doen.

Thea van Bodegraven – Coach voor naasten van angst en/of dwang in het gezin
Sterk in eigen kracht coaching

Selma’s visie

Waarom je juist goed bent in marketing

In mijn ogen zijn het juist coaches, trainers en therapeuten die goed zijn in het doen van marketing.

En ik snap dat ze dat zelf maar moeilijk kunnen geloven.

Bij marketing denken we al snel aan het geroeptoeter dat we veel zien. Aan manipuleren. Aan jezelf op de borst kloppen. En daar houden trainers, coaches en therapeuten niet van.

In mijn ogen is marketing het opbouwen van een vertrouwensrelatie. En het vergroten van het zelfvertrouwen bij potentiële klanten.

En dat is waar trainers, coaches en therapeuten juist zo goed in zijn.

Marketing die wél goed voelt

Het is dus de kunst om datgene wat je doet als je met je klanten werkt te vertalen naar je marketing.

Daarbij is het belangrijk dat je dat doet op een manier die bij je past. Daarom werk ik met de 12 ondernemersprofielen. Zodat je aan marketing doet op een manier die natuurlijk voor je voelt.

En omdat mijn klanten niet houden van marketingtrucjes, heb ik een manier van marketing ontwikkeld die wél goed voor ze voelt: Intrinsiek Marketing. In dit document vind je de verschillen tussen de ‘oude marketing’ (marketing door verleiden) en Intrinsiek Marketing.

Hoe kom je aan klanten?

Wil je klanten krijgen, dan is het belangrijk dat je in je marketing de juiste dingen doet. Dus moet je weten wat werkt.

Ook moet je regelmatig zichtbaar zijn. En dat volhouden. Daarom is het belangrijk dat je doet wat bij je past. Zodat je het ook daadwerkelijk blijft doen.

Daarom leer ik je in Onderscheidend Ondernemen wat werkt voor jou. En hoe je dat toegepast op een manier die goed en natuurlijk voor je voelt.

Henderina Mantel over Ondernemerscoach Selma FoekenWat was ik blij dat ik Selma leerde kennen. Haar visie op marketing is een verademing. Zo wil ik wél aan marketing doen.
Henderina Mantel, Voedingsdeskundige
Gezonde Darmen – Gezonde Mensen

Selma doet het anders. Ze is authentiek en ze leert je hoe je marketing kunt doen die bij je past.
Noel de Rooij – Empowerment coach en trainer
www.noelcoacht.nl

Wil je ook Onderscheidend Ondernemen?

Ik bied mijn programma in 3 varianten aan

Kies de variant die bij je past

Klik op de + voor meer informatie over de variant

Zelfstudie

Voor ondernemers die in hun eigen tijd en tempo willen leren.

Kies je voor zelfstudie, dan krijg je onbeperkt toegang tot het Onderscheidend Ondernemen College. Dit zelfstudiepakket bestaat uit een basisles en 12 losse lessen.

Iedere les bestaat uit video’s, checklisten, goede voorbeelden, opdrachten en een samenvatting. In totaal zijn er 70 video’s.

Hierin ontdek je wat je ondernemersprofiel is, leer je hoe je marketing doet op een manier die goed en integer voelt én waarmee je de klanten aantrekt waar je graag mee werkt.

Download de brochure

In de uitgebreide brochure lees je alles over inhoud van het Onderscheidend Ondernemen College (klik op de afbeelding).

Voor wie?

Voor ondernemers die het lekker vinden om in hun eigen tijd en tempo nieuwe kennis op te doen.

Dit zelfstudiepakket is zowel geschikt voor trainers, coaches en therapeuten die net voor zichzelf zijn begonnen als voor de (zeer) ervaren ondernemers die al veel aan marketing doen.

Load More

Online groepsprogramma

Voor ondernemers die in een kleine groep gelijkgestemde ondernemers aan de slag willen.

Het groepsprogramma duurt 6 maanden en start op 22 maart.

8 online bijeenkomsten

Met een kleine groep gelijkgestemde ondernemers (max 10 deelnemers) volg je online bijeenkomsten. Hierin staan we stil bij de theorie, krijg je goede voorbeelden, doe je oefeningen, kun je vragen stellen, spar je met de andere deelnemers, geef ik feedback op marketinguitingen en doe je nieuwe inzichten op.

De bijeenkomsten zijn op maandagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Onderscheidend Ondernemen College

Doe je mee met het groepsprogramma, dan krijg je ook onbeperkt toegang tot alle lessen van het Onderscheidend Ondernemen College.

In de uitgebreide brochure lees je alles over inhoud van het Onderscheidend Ondernemen College (klik op de afbeelding).

Voorafgaand aan iedere bijeenkomst hoor je welke lessen van het Onderscheidend Ondernemen College je moet volgen. Zo ben je goed voorbereid. En na afloop van iedere bijeenkomst krijg je opdrachten en huiswerk. Zodat je dat wat je geleerd hebt ook daadwerkelijk toepast.

6 Online maaksessies

Tijdens deze sessies ga je zelf aan de slag. Je gaat bijvoorbeeld (helderheidgevende) artikelen schrijven, posts maken en/of je websiteteksten of Linkedin-profiel aanpassen. Natuurlijk ben ik er ook om de vragen te beantwoorden die er zijn.

De online maaksessies zijn op maandagmiddag van 14.00 – 17.00 uur

Coachingssessies

Gedurende de 6 maanden dat het programma duurt hebben we 2x een coachingsgesprek van een half uur. Hierin mag je me alles vragen waar je tegenaan loopt. Ook krijg je persoonlijke feedback op die marketinguitingen waar jij graag feedback op wilt.

Startbijeenkomst: wat maakt jou uniek?

Het is belangrijk dat je weet wat jou van de anderen in jouw vakgebied onderscheidt. Daarom starten we het programma met het helder krijgen wat jou uniek maakt.

Jouw ondernemersprofiel(en)

Je ondernemersprofiel bepaalt hoe jij het beste aan marketing kunt doen. Daarnaast heeft ieder ondernemersprofiel bepaalde kwaliteiten en valkuilen. Daarom ontvang je een uitgebreide omschrijving van jouw ondernemersprofiel.

Voor wie?

Het groepsprogramma is geschikt voor die ondernemers die al (af en toe) aan marketing doen en die:

 • graag met gelijkgestemde ondernemers aan de slag willen;
 • het leuk vinden om samen stappen te zetten;
 • ook willen leren van de voorbeelden van anderen;
 • een stok achter de deur kunnen gebruiken;
 • hun netwerk willen uitbreiden.

Het is niet geschikt voor starters en/of ondernemers die nog nooit iets aan marketing hebben gedaan.

Load More

1-op-1 traject

Voor ondernemers die een traject willen dat is afgestemd op hun specifieke vragen.

Het 1-op-1 traject is maatwerk. De inhoud van het traject wordt bepaald door jouw (specifieke) vragen. Het is een marketingtraject, maar heb je nog geen Paraplu, dan kunnen we ook die tijdens het traject maken.

Ik loop een half jaar met je mee. En het doel van het traject is dat je jouw manier van marketing vindt.

6 1-op-1 bijeenkomsten

We zien elkaar iedere maand. De inhoud van deze dagdelen wordt bepaald door jouw vraag. Ik leer je dat wat nodig is om op jouw manier aan marketing te doen. Je mag me alle vragen stellen die je hebt. Ik denk met je mee. Ik geef je persoonlijke feedback. En we sparren.

De bijeenkomsten kunnen bij ons op kantoor plaatsvinden, maar ook online. Jij kunt zelf kiezen wat jouw voorkeur heeft.

6 coachingsgesprekken

We spreken elkaar ook maandelijks. In dit gesprek van 30 minuten bespreken we de voortgang van je traject, geef ik je feedback op de marketinguitingen die je hebt gedaan en kun je me uiteraard ook alle vragen stellen die je hebt.

18 Online maaksessies

3x per maand kun je meedoen met online maaksessies. Deze zijn op vrijdagochtend. Deze sessies zijn bedoeld om alles uit te werken wat ik je heb geleerd. Ook kun je vragen stellen. En aangezien er ook andere 1-op-1 klanten aan deze sessies meedoen, leer je ook veel van de vragen die zij hebben.

Onderscheidend Ondernemen College

Kies je voor het 1-op-1 traject, dan krijg je ook onbeperkt toegang tot alles lessen van het Onderscheidend Ondernemen College.

In de uitgebreide brochure lees je alles over inhoud van het Onderscheidend Ondernemen College (klik op de afbeelding).

Jouw ondernemersprofiel(en)

Je ondernemersprofiel bepaalt hoe jij het beste aan marketing kunt doen. Daarnaast heeft ieder ondernemersprofiel bepaalde kwaliteiten en valkuilen. Daarom ontvang je een uitgebreide omschrijving van jouw ondernemersprofiel.

Voor wie

Dit 1-op-1 traject is zeer geschikt voor ervaren ondernemers die al aan marketing doen en die:

 • merken dat hun marketing niet het gewenste effect heeft en/of
 • hun marketing willen perfectioneren en/of
 • willen ontdekken wat ze nog meer aan marketing kunnen doen of waar ze het kunnen verbeteren en/of
 • een manier van marketing geleerd hebben, die niet helemaal goed (meer) voelt en die nu willen leren hoe ze aan marketing kunnen doen op een manier die wél bij hun ondernemersprofiel past.

Load More

Margreet Ridder over Selma FoekenLangere tijd samenwerken met Selma is super! Ze heeft enorm veel kennis, haar bevlogenheid en enthousiasme werken aanstekelijk en haar onvoorwaardelijke support is geweldig.

Margreet Ridder
Trainer voor verpleegkundigen en verpleegkundige teams

Wat leer je?

Wat je leert, is niet alleen afhankelijk van de variant die je kiest, maar simpelweg ook te veel om hier te noemen (bekijk de brochure als je wilt lezen wat je allemaal leert).

Om je een beeld te geven:

 • Hoe je websiteteksten schrijft die laten zien wie jij bent, wat je doet en die jouw potentiële klanten aanspreken. Zodat je ook daadwerkelijk klanten krijgt.
 • Hoe je social media posts maakt die jouw potentiële klanten graag lezen, die inspirerend zijn en waarin jij je niet anders hoeft voor te doen dan je bent.
 • Hoe je je netwerk met potentiële klanten uitbreidt en hoe je dat kunt doen op een manier die niet verkoperig voelt.
 • Hoe je potentiële klanten op een vriendelijke manier uitnodigt, zodat ze contact met je opnemen en/of klant van je worden.
 • Hoe je in je marketing helderheid geeft, waardoor jouw potentiële klanten meer vertrouwen krijgen in jou, je dienst en in zichzelf. Waardoor ze eerder tot koop over zullen gaan.
 • Jouw manier

  Ik leer je altijd hoe je het op jouw manier kunt doen. Ook in het zelfstudiepakket of als je meedoet met het groepsprogramma.

  (Bekijk de brochure als je wilt lezen wat je allemaal leert).

  Het onderscheidend ondernemen college is echt een aanrader! Je ontdekt je eigen stijl van marketing, waardoor marketing geen opgave meer is, maar leuk is om te doen.
  Hilde Backus, Wandelcoach/psycholoog/opleider, Wandelcoach.nl

  Welke variant past het beste bij jou?


  Meer informatie over de 3 varianten vind je op deze plek op mijn website.

  Waarom meedoen?

  Meedoen met ‘Onderscheidend Ondernemen’ kan je het volgende opleveren:

  • Je hebt je eigen manier van marketing gevonden. Je doet aan marketing op een manier die natuurlijk voor je voelt.
  • Je weet dat wat je doet ook werkt. Je weet namelijk welke informatie potentiële klanten van jou nodig hebben. En je weet op welke manieren je die informatie kunt delen. Je marketing wordt dus een stuk effectiever.
  • Je houdt marketing makkelijker vol. Omdat je doet wat bij jou past en weet dat je het juiste doet, is de kans groter dat je het nu ook echt volhoudt. Zeker als je merkt dat het effect heeft.
  • Er zit structuur in dat wat je aan marketing doet. Je hebt voor jezelf helder welke acties je doet en wanneer. En je doet ze ook.
  • Nieuwe klanten. Pas je structureel toe wat je hebt geleerd, dan zeggen meer mensen ‘ja’ tegen jou. Je krijg dus nieuwe klanten.

  Sinds ik toepas wat ik van Selma heb geleerd heb ik meer klanten en ik weet haast wel zeker dat dit komt door de manier waarop ik nu onderscheidend onderneem.
  Marian van Riel, Bureau Boslucht

  Wil je meedoen?

  Voor het zelfstudiepakket kun je je direct aanmelden.

  Online Groepsprogramma

  Overweeg je mee te doen met het groepsprogramma? Leuk! Ik kijk er enorm naar uit om op 22 maart met een leuke groep ondernemers van start te gaan. En je bent uiteraard van harte welkom om mee te doen.

  Laten we in gesprek gaan. Dan kunnen we overleggen of het programma bij je past en aansluit op jouw vraag.

  Bovendien is het belangrijk dat de groep inderdaad uit gelijkgestemde ondernemers bestaat en dat iedereen in de groep zich veilig voelt. Ook daarom is er eerst een gesprek. Zodat we beiden kunnen kijken of er een klik is en of je in de groep past.

  Je kunt contact opnemen via info@selmafoeken of bel/app naar 06 – 1111 7019. Of vul het contactformulier in.

  Uiteraard kun je me in het gesprek ook alle vragen stellen die je hebt. En goed om te weten: het gesprek verplicht je tot niets.

  1-op-1 traject

  Overweeg je om 1-op-1 met me aan de slag te gaan? Ik loop graag een half jaar mee met jou en je bedrijf.

  Laten we in gesprek gaan. Zo komen we erachter of dit traject bij je past. En hoe ik het traject het beste kan laten aansluiten op jouw vraag.

  Bovendien kan ik me voorstellen dat je zelf ook eerst kennis wilt maken. We gaan een half jaar intensief aan de slag. Dan wil je natuurlijk een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

  Goed om te weten: het gesprek verplicht je tot niets.

  Je kunt contact opnemen via info@selmafoeken of bel/app naar 06 – 1111 7019. Of vul het contactformulier in.

  Twijfel je welke variant je het beste kunt kiezen?

  Weet je niet welke variant het beste bij je past? Plan ook dan een gesprek in. Dan vertel ik je meer over de verschillen. En kunnen we samen overleggen welke variant het beste aansluit op jouw vraag.

  Het Onderscheidend Ondernemen College is een investering waar we blij mee zijn. Vooral de praktische opzet is erg fijn! Wat ons betreft dus een aanrader.
  Saskia Mulder & Maud Krukkert
  SMK Trainingen

  Zullen we een belafspraak maken?

  Overweeg je mee te doen met het groepsprogramma of het 1-op-1 traject? Of wil je overleggen welke variant het beste bij je past? Plan dan een gesprek in.

  Je kunt contact opnemen via info@selmafoeken of bel/app naar 06 – 1111 7019. Of vul onderstaand formulier in, dan neemt Florien (mijn assistente) contact op met jou.

  Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hieronder stellen.

  • Geef hieronder aan welke optie jouw voorkeur heeft:
  • Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je alvast wat meer over jezelf vertellen? Dat kan hieronder:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Wij gebruiken jouw contactgegevens alleen om contact met je op te nemen. Zie ook onze privacyverklaring.

  Wie weet spreek ik je binnenkort!


   
   
   
   
   
   
  Selma Foeken

  Veelgestelde vragen

  Hoe scherper jij de focus van je bedrijf hebt, hoe makkelijker het is om aan marketing te doen.

  Richt jij je met je bedrijf op heel veel verschillende mensen en/of organisaties en bied jij heel veel verschillende diensten aan, dan is het lastiger om aan marketing te doen.

  Twijfel je of de focus van je bedrijf al scherp genoeg is? Neem gewoon even contact met ons op, dan overleggen we of het nu al zinvol is om mee te doen en/of welke variant het beste bij je past.

  Load More

  Goeie vraag! Want een in-company aanbod vraagt om andere marketing dan die van een coach of therapeut en ook weer andere marketing dan die van een ondernemer met een aanbod met open inschrijvingen.

  Wat je als trainer, coach of therapeut ook verkoopt en op welke manier je dit ook aanbiedt: Onderscheidend Ondernemen is interessant voor je. Want je leert hoe je aan marketing doet passend bij jouw dienstenaanbod. Ik besteed dus ook aandacht aan de verschillen in marketing die er zijn.

  Load More

  Nee. Je leert nu concreet hoe je marketing doet passend bij jouw ondernemersprofiel. Dit is dus een vervolg op de workshop.

  Daarnaast krijg je bij het groepsprogramma en het 1-op-1 traject een uitgebreide omschrijving van je ondernemersprofiel waarin ook de kwaliteiten en valkuilen staan.

  Load More

  Ben je net voor jezelf begonnen, kies dan voor het zelfstudiepakket. Het is wel belangrijk dat je al weet wat voor trainingen, coachings en/of therapie je wilt gaan aanbieden.

  Heb je nog geen idee wat je met je bedrijf wilt gaan doen, dan is het nog te vroeg om mee te doen.

  Load More

  In het zelfstudiepakket het Onderscheidend Ondernemen College ligt de focus in iedere les op de diensten van trainers, coaches en therapeuten. Dat betekent dat als jij andere diensten verkoopt, je steeds zelf de vertaalslag moet maken naar je eigen type diensten.

  Het groepsprogramma is alleen geschikt voor ondernemers die als trainer, coach, facilitator of therapeut werken.

  Of het 1-op-1 traject geschikt voor je is, is afhankelijk van de diensten die je verkoopt. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te overleggen of het traject iets voor je is.

  Verkoop je producten, dan is geen enkele variant geschikt voor je.

  Load More

  Vragen over het Onderscheidend Ondernemen College

  Voor welke variant je ook kiest, je krijgt altijd toegang tot alle lessen van het Onderscheidend Ondernemen College.

  Load More

  Direct na je aanmelding.

  Dus ook bij het groepsprogramma en het 1-op-1 traject krijg je toegang tot de lessen zodra je je hebt aangemeld. Dat betekent dat je al met het volgen van de lessen kunt beginnen nog voor het groepsprogramma of het 1-op-1 traject van start is gegaan. Je kunt dus direct aan de slag.

  Load More

  Voor altijd. Voor welke variant je ook kiest.

  Dus kies je voor het groepsprogramma of het 1-op-1 traject, dan heb je ook na afloop nog steeds toegang tot de lessen.

  Load More

  Dat hoeft niet. Het zijn 12 losse lessen die ook los van elkaar en in willekeurige volgorde te volgen zijn. Het is wel belangrijk dat je altijd eerst de basisles volgt.

  Load More

  De lessen bestaan uit video’s en documenten. De video’s kun je niet downloaden. Alle documenten wel.

  Load More

  Vragen over betalingen

  Het zelfstudiepakket kun je alleen in 1x betalen, via Ideal. Kies je voor het groepsprogramma of het 1-op-1 traject, dan kun je ook in 5 termijnen betalen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

  Load More

  Ja. Heb je in 2020 het zelfstudiepakket het Onderscheidend Ondernemen College gekocht en wil je nu meedoen met het groepsprogramma of het 1-op-1 traject, dan krijg je 500 euro korting.

  Load More

  Staat je vraag er niet tussen?

  Neem dan gewoon even contact met ons op. Stuur een mail naar info@selmafoeken of bel/app naar 06 – 1111 7019.

  De kracht van Selma is dat ze niet stopt bij het uitleggen van principes en strategieën maar heel goed kijkt naar wat bij *jou* past.
  Karen Visser – teamtrainer & teamcoach slimmer werken
  www.newbroom.nl

  Ik ben super enthousiast over het Onderscheidend Ondernemen College. Het zit goed in elkaar. Het is duidelijk, compleet, netjes verzorgd, prettig om naar te luisteren en te kijken. Super zinvol en leerzaam!
  Driek de Wit Gecertificeerd en onafhankelijk coach

  Selma is lekker no nonsense en praktisch en al haar informatie is altijd goed onderbouwd. Dus geen blabla verhalen. Samenwerken met Selma is altijd met humor en resultaat!
  Sandra Kamp
  StiP Trainingen