Ontwerp je eigen Paraplu

Verlang je naar een heldere focus met je bedrijf? En wil je kunnen aangeven wat jou van de anderen in jouw vakgebied onderscheidt? Ontwerp dan een Paraplu en leg daarmee de basis voor je eigen aanbod, website en marketing.

Ben je ondernemer en herken je dit?

 • Je vindt het lastig om antwoord te geven op de vraag: “Wat doe jij precies?”. Want je weet niet goed hoe je jezelf moet noemen. Geen van de woorden – trainer, coach, consultant, interim manager, facilitator, adviseur en/of procesbegeleider – dekt echt goed de lading van wat jij doet.
 • Je wilt graag dat alle (verschillende) dingen die je doet en aanbiedt één geheel vormen, zodat ook voor anderen duidelijk is waarvoor ze bij jou moeten zijn.
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan er nu uitkomt. En je bent er daarom klaar mee om opdrachten aan te nemen of met klanten te werken die niet helemaal – of helemaal niet – bij je passen.
 • Je weet niet hoe je kunt aangeven waarin jij je onderscheidt van de anderen in jouw vakgebied. Je weet het wel ongeveer, maar het wordt al snel een vaag verhaal als je dat aan anderen probeert uit te leggen.
 • Je wilt serieus met marketing en acquisitie aan de slag, maar kunt niet goed verwoorden wat je te bieden hebt. En voor wie. Dus schuif je marketing en acquisitie steeds weer voor je uit.
 • Je wilt graag je eigen visie kunnen verwoorden, zodat je een goed verhaal hebt voor op je website en je LinkedIn profiel. Of voor als je bij potentiële opdrachtgevers aan tafel zit.
 • Je verlangt naar een eigen aanbod dat past bij wie je bent en waar je voor staat. Een aanbod waarin alles zit waar jij goed in bent en wat jij leuk vindt.

Herken je jezelf in één of meer van bovenstaande omschrijvingen? Dan is het tijd voor focus in je bedrijf. En die focus krijg je door het ontwerpen van een Paraplu.

Marian de Rijk - Kansrijk coaching Zonder Selma was het me nooit gelukt om een heldere focus te krijgen en me zo goed te profileren als ik nu doe. Dus ik kan maar één ding zeggen: wil je je als ondernemer onderscheiden, maak dan met Selma een Paraplu.

Marian de Rijk
Kansrijk Coaching

Het grote misverstand over focus

Veel ondernemers denken dat focus met je bedrijf betekent dat je moet kiezen voor één ding. Dus óf voor coach, óf voor trainer, óf adviseur. Of ze denken dat je moet kiezen voor één doelgroep. Of één type dienst. Grote kans dat jij dit ook denkt.

Ik geloof echter dat je wel degelijk meerdere dingen kunt doen en toch een goedlopend bedrijf kunt hebben. Als je anderen maar duidelijk kunt maken waarvoor ze bij jou moeten zijn. En dat is precies wat een Paraplu voor je doet.

Corien Verplanke - EmoticomSelma krijgt het voor elkaar om tot de essentie te komen van wat je werkelijk in de wereld wilt zetten. Maar daar blijft het niet bij. Ze is vervolgens in staat om dit te vertalen naar een concreet en voor anderen begrijpelijk verhaal. Zodat ook jouw potentiële klanten begrijpen wat je te bieden hebt.
Corien Verplanke
Emoticom – Naar een beter begrip met lichaamstaal

Wat is een Paraplu?

Kort gezegd vertegenwoordigt je Paraplu jouw visie. Datgene waar het jou om gaat en wat je anderen wilt meegeven of leren.

Dankzij je Paraplu heb je een concreet verhaal als iemand aan je vraagt waar jij in gelooft. Je Paraplu wordt namelijk een model, methode of stappenplan. Zodat je letterlijk kunt laten zien wat jouw visie is. Op je website. Of bijvoorbeeld als je bij een opdrachtgever aan tafel zit.

Sonja Morbé over Selma Foeken Selma heeft veel kennis om helderheid te brengen aan jouw bedrijf, wat jouw klanten willen en hoe jij dit in je eigen persoon het beste neer kan zetten.

Ze kijkt kritisch of iets bij je past: want alleen dan breng je het ook echt over. Ik waardeer haar respect, aandacht, humor en hoe ze in het leven staat. Ze is echt een heel fijn en authentiek mens.

Sonja Morbé
Wijssein
Jaaropleiding Specialist Hoogbegaafdheid

Voorbeelden van Paraplu’s

Ik snap dat je graag voorbeelden van een Paraplu wilt zien. Daarom heb ik een e-book gemaakt waarin ik een aantal Paraplu’s laat zien die ik samen met klanten heb gemaakt.

Hierdoor krijg je een beeld van hoe een Paraplu eruit kan zien. En wat een Paraplu voor jou als ondernemer kan betekenen.

Je kunt het e-book downloaden door op het plaatje te klikken (je hoeft geen e-mailadres achter te laten).

Het Paraplu-traject van Selma is echt uniek. Door met Selma te werken kom je als ondernemer echt verder met het neerzetten van je bedrijf.

Alma Suelmann
De Kernpraktijk

Investering

De investering voor het Paraplu-traject is 2.200 (exclusief Btw). Je kunt in termijnen betalen als je dat prettig vindt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Lauren Salomons over Selma Foeken Het maken van een Paraplu was voor mij absoluut de investering waard. Hoewel ik eerlijk gezegd echt een tijd getwijfeld heb of ik wel zoveel geld moest uitgeven aan iets waarvan ik van tevoren niet kon geloven dat het echt zou werken. Nu heb ik die investering al lang en breed terugverdiend. Mijn bedrijf is sindsdien enorm gegroeid.

Lauren Salomons
Spelen met Engels – Voor leerkrachten in het basisonderwijs

Wanneer kun je beginnen?

Zodra je besluit om een Paraplu te gaan maken, ontvang je binnen een paar dagen voorbereidende opdrachten. Je gaat dus direct zelf aan de slag.

De eerste bijeenkomst plannen we dan meteen samen in, over het algemeen is dat zo’n 3 tot 5 weken later.

Je kunt zelf kiezen of je de bijeenkomst bij ons op kantoor wilt laten plaatsvinden, of online. Dat geldt uiteraard ook voor de tweede bijeenkomst. Ook deze plannen we in overleg in.

Dankzij het paraplu-traject weet ik veel beter waarmee ik mensen kan helpen en wat mijn aantrekkingskracht is. Ik sta steviger in mijn schoenen en ik neem zelf gemakkelijker stappen om anderen te benaderen en daar wordt ook nog eens veel sneller positief op gereageerd. En ik merk dat mensen nu ook makkelijker op mij afstappen.
Iris Berger
Werken vanuit je hart

Dit is wat het Paraplu-traject je kan opleveren

 • Je kunt antwoord geven op de vraag: “Wat doe jij precies?”. Veel ondernemers komen niet verder dan ‘coach, trainer en/of adviseur’. Maar dat zegt niet zoveel. Dankzij je Paraplu heb je voortaan een goed verhaal als je deze lastige vraag krijgt.
 • Je kunt verwoorden wat jouw visie is. Dankzij de Paraplu kun je precies vertellen waar jij voor staat en waar je in gelooft. Waarbij je dit ook nog eens letterlijk kunt laten zien, met je eigen model, methode of stappenplan.
 • Er is samenhang tussen alles wat je aanbiedt. Veel van mijn klanten werken niet alleen als coach, maar ook als trainer. Of ze werken als procesbegeleider en/of adviseur. Kortom, ze bieden verschillende diensten aan. Voor buitenstaanders zit er daardoor vaak weinig samenhang in de diensten die ze aanbieden. Een Paraplu zorgt ervoor dat er samenhang komt in alles wat je aanbiedt, waardoor het ook voor buitenstaanders een logisch geheel is.
 • Je hebt een heldere focus met je bedrijf. Dankzij je Paraplu is het voor anderen duidelijk waarvoor ze bij jou moeten zijn. Of wie ze naar je kunnen doorverwijzen.
 • Je werk blijft afwisselend. Doordat in je Paraplu alles samenkomt waar jij goed in bent, wat je leuk vindt en wat je tot nu toe gedaan hebt, is je werk nooit saai. Want dat is de grote angst van veel ondernemers als ze focus gaan aanbrengen in hun bedrijf. Je werk kan – juist door een Paraplu – nog steeds heel afwisselend zijn.
 • Je kunt verwoorden wat jou van anderen onderscheidt. Omdat je dankzij je Paraplu helder jouw visie kunt verwoorden, kun je ook aangeven wat jou onderscheidt van de anderen in je vakgebied. Wel zo prettig als je bij een opdrachtgever aan tafel zit.
 • Je hebt eindelijk goede teksten voor je (nieuwe) website. Tijdens het traject begeleid ik je namelijk ook met het vertalen van de focus van je bedrijf naar je websiteteksten. Ik leer je hoe je goede teksten schrijft en ik geef je feedback op de door jou geschreven teksten.
 • Je marketing wordt effectiever. Na je Paraplu-traject heb je alle ingrediënten die je nodig hebt om effectief aan marketing te kunnen doen. Want de informatie die je in dit traject verzamelt, helpt je bij alle marketingkeuzes die je als ondernemer moet maken. Ook het schrijven van bijvoorbeeld je websiteteksten wordt een stuk gemakkelijker als je een Paraplu hebt.
 • Je hebt een bedrijf dat past bij wie je bent en waar je voor staat. Ik geloof namelijk dat je een bedrijf kunt hebben waarin alles samenkomt wat je tot nu toe gedaan hebt. Waarin je alles kwijt kunt wat je leuk vindt. En waarin jij op je best bent. Dus dat is altijd het uitgangspunt tijdens het Paraplu-traject.

Het Paraplu-traject is veel meer dan alleen het ontwerpen van je Paraplu. Ik heb nu niet alleen de focus die ik zocht, ik heb nu ook heldere websiteteksten. Selma begeleidt je namelijk ook bij het vertalen van je Paraplu naar je website.

Judith van Zuylen
Coaching Het Zand. Gespecialiseerd in het gevoelige, introverte kind.

Hoe ziet het 1-op-1 Paraplu-traject er concreet uit?

 • Voorbereidende opdrachten. Ter voorbereiding op onze eerste bijeenkomst krijg je van mij 5 opdrachten. De antwoorden van deze opdrachten zijn de ingrediënten die we nodig hebben om een Paraplu te kunnen ontwerpen.
 • Bijeenkomst 1. Tijdens onze eerste bijeenkomst bespreken we uitgebreid de opdrachten. Ook sparren we samen over datgene wat je nog niet helder hebt. En ik leer je hoe je de verkregen informatie kunt gebruiken.Deze bijeenkomst kan bij ons op kantoor in Ede plaatsvinden of online. Dat mag jij bepalen.
 • Bijeenkomst 2. Tijdens onze tweede bijeenkomst maken we de Paraplu. Dat betekent dat we gaan sparren, overleggen en puzzelen. Net zo lang totdat jouw Paraplu staat. Staat de Paraplu en is er tijd over, dan besteden we die tijd uiteraard nuttig. Dus dan bespreken we wat je concreet met de Paraplu kunt. En hoe je hem voor je marketing kunt inzetten. Ook voor deze bijeenkomst geldt dat jij mag bepalen of je bij ons op kantoor wilt afspreken, of dat we de bijeenkomst online doen.
 • Paraplu hand-out
  Aan het eind van dagdeel 2 krijg je van mij een uitgebreide hand-out. Hierin lees je wat je op welke pagina van je website moet zetten en hoe je antwoord geeft op de vraag “Wat doe je precies?”. Kortom, hierin lees je hoe je de informatie die we tijdens de dagdelen verzameld hebben, vertaalt naar een goed verhaal.
 • Deelname aan online maaksessies (3 maanden). Drie keer per maand organiseer ik op vrijdagochtend een online maaksessie. Je kunt hier thuis vanachter je computer aan meedoen. Je logt in, kunt me alle vragen stellen die je hebt, ik geef je tips en ik coach je. Ook ga je twee uur voor jezelf aan de slag met het vertalen van je Paraplu naar een goed verhaal. Voor op je website, voor als je aan tafel zit bij een opdrachtgever of voor op bijvoorbeeld je LinkedIn profiel. Aan deze sessies doen ook andere klanten mee die in een Paraplu-traject zitten en het is mijn ervaring dat je ook veel aan de vragen van de anderen hebt.
 • Coaching van een uur. Tijdens deze coachingsessie kun je me alle vragen stellen die je hebt. De meeste klanten gebruiken deze coaching om hun websiteteksten te bespreken. Anderen gebruiken deze sessie om marketingvragen te stellen. Jij bepaalt waar we het over hebben. Jij bepaalt ook of de sessie offline of online is.

De online maaksessies waren echt geweldig, iets wat ik van tevoren niet had verwacht. Ik wilde er eerst zelfs niet eens aan meedoen.

Dankzij deze sessies heb ik in heel weinig tijd de teksten voor mijn website en LinkedIn profiel geschreven. Bovendien was het heel fijn om wekelijks mijn vragen aan Selma te kunnen stellen en ook de vragen van de andere deelnemers hebben me enorm geholpen.

Inge van de Pol
Bureau Aan het water

Wil je overleggen of het traject iets voor je is?

Wil je overleggen of het traject aansluit op jouw vraag? Neem gerust contact met me op voor het maken van een afspraak. Deze afspraak kan zowel telefonisch als bij ons op kantoor in Ede plaatsvinden.

Dat kan door te bellen/appen naar 06 – 1111 7019 of een mail te sturen naar info@selmafoeken.nl. Of vul het formulier onderaan de pagina in.

Aarzel ook niet om contact op te nemen als je vragen hebt. Of als je eerst meer wilt weten. Heb je een korte vraag? Dan kun je die ook stellen via het formulier onderaan de pagina.

Hoe ziet het gesprek eruit?

Ik reserveer een uur voor onze afspraak, zodat we voldoende tijd hebben om scherp te krijgen wat jouw vraag precies is en of een Paraplu inderdaad is wat je nu nodig hebt. Uiteraard kun je me tijdens dit gesprek ook alle vragen stellen die je hebt.

Als ik denk dat het 1-op-1 Paraplu traject inderdaad de beste oplossing voor je is, dan zal ik dat aangeven. Dat zal ik overigens ook doen als ik denk dat het nu (nog) niet het juiste moment is om een Paraplu te ontwerpen.

Uiteraard krijg je na het gesprek de tijd om weloverwogen een beslissing te nemen. Je hoeft dus niet direct in het gesprek al te beslissen. Ik werk ook niet met snelle beslisserskortingen. Je krijgt de tijd die jij nodig heb.

Zodra je besluit om aan de slag te gaan, ontvang je binnen een paar dagen per mail de voorbereidende opdrachten. Ook plannen we de eerste bijeenkomst in.

Ilva van Elk over ondernemerscoach Selma Foeken Het traject was prettig, to-the-point en behulpzaam. Selma gaat net zo lang door tot het klopt. Het was fijn om twee keer echt even de tijd te nemen om dingen te bespreken. En de online maaksessies hielpen erg om tijd in mijn agenda te maken en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.
Ilva van Elk – troubleshooter | procesbegeleider | trainer
De Ontwikkelpraktijk

Veelgestelde vragen

In het e-book over de Paraplu vind je de stappen die je moet doorlopen om een Paraplu te kunnen maken. Kun je de vragen bij iedere stap nog niet goed beantwoorden, dan kun je het gevoel krijgen dat je die vragen eerst nog scherper moet krijgen voordat we samen een Paraplu kunnen ontwerpen. Maar dat is juist niet zo.

Twijfel je nog steeds en wil je graag even overleggen of je al genoeg helder hebt om een Paraplu te maken? Neem dan gewoon contact met ons op, dan overleggen we even.

Absoluut. Ook als je een in-company aanbod hebt en/of wilt gaan ontwikkelen, helpt een Paraplu je om je focus helder te krijgen en je visie helder te verwoorden.

Een Paraplu staat los van de vormen waarin je je diensten gaat aanbieden. Het maakt dus niet of je voor open inschrijvingen of in-company diensten gaat. Sterker nog, het merendeel van mijn klanten werkt (deels) in-company.

Natuurlijk. Neem gewoon contact op. Dan kan ik aangeven of je inderdaad al een Paraplu hebt. Het is natuurlijk zonde om een Paraplu te gaan ontwerpen als je er al eentje hebt.

Dat snap ik. We kunnen telefonisch kennismaken, zodat je me ook alle vragen kunt stellen die je nog hebt.

Wil je me eerst een keer aan het werk zien? Dan adviseer ik je om mee te doen met de workshop de 12 ondernemersprofielen.

Het kennen van je ondernemersprofiel helpt je namelijk bij alle beslissingen die je als ondernemer moet nemen. Niet alleen bij marketingvragen. Dus ook als je na de workshop besluit om geen Paraplu te gaan maken, is de opgedane kennis zeer waardevol.

Zeker. Sterker nog, ik adviseer jullie in dat geval dit traject samen te doen. We kunnen dan meteen in kaart brengen waar jullie elkaar aanvullen en wat jullie samen uniek maakt.

Ik werk vaker met ondernemers die samen een bedrijf hebben. Waarschijnlijk omdat ik zelf ook samenwerk met mijn partner. Ik kan je dus ook precies vertellen wat wij gedaan hebben waardoor we beiden optimaal tot ons recht komen binnen het bedrijf.

Gewoon even bellen of appen (06 1111 7019), of een mail sturen (info@selmafoeken.nl).

” Selma is een positieve, doortastende, energieke wervelwind met humor. Ze denkt snel en is een kei om uit de vertroebelende hoeveelheid aan informatie de kern naar boven te krijgen.

Daarnaast snapt ze als geen ander dat de kern ontdekken nog niet betekent dat het dan ook in één keer op papier staat. Dat is weer andere koek en daar ga je in de online sessies mee aan de slag, zodat je ook echt een concreet resultaat hebt: in mijn geval een vernieuwde en verfrissende website.

Ik zou zeggen: niet twijfelen maar doen, dat Paraplutraject, daar krijg je zeker geen spijt van.

Wendy Kock
Schitteren in je werk

Wil je dat wij contact opnemen met jou?

Laat hieronder je contactgegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je alleen een (korte) vraag? Ook die kun je hieronder stellen.

 • Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je alvast wat meer over jezelf vertellen? Dat kan hieronder:
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken jouw contactgegevens alleen om contact met je op te nemen. Zie ook onze privacyverklaring.

Wie weet spreek ik je binnenkort!

Handtekening van Selma Foeken