Lezingen & workshops op maat

Ben je op zoek naar een spreker voor een netwerkbijeenkomst, ledendag, event of congres voor ondernemers? Wil je een (in-company) workshop op maat? Of wil je samen met je intervisiegroep een workshop volgen? Ik deel graag mijn kennis!

Lezingen & workshops voor ondernemers

Ik geef workshops en lezingen over hoe je als ondernemer:

 • onderscheidend kunt zijn van de anderen in je vakgebied;
 • een focus kunt vinden die jou op het lijf geschreven is;
 • helder jouw visie kunt verwoorden;
 • aan marketing kunt doen zonder jezelf op de borst te kloppen.

Bert Pol over Business coach voor trainers Selma FoekenDe workshop ‘De 3 G’s van een succesvolle zelfstandige trainer’ die Selma aan onze freelance trainers heeft gegeven was dynamisch, vrolijk en ‘on the spot’. Na afloop hadden de trainers absoluut meer duidelijkheid hoe ze zichzelf als een merk kunnen neerzetten. Kortom: een aanrader!
Bert Pol
Directeur Training en Development – IMK opleidingen

Dit zijn bijvoorbeeld workshops en lezingen die ik al regelmatig gegeven heb:

 • Hoe geef je antwoord op die lastige vraag “Wat doe je precies?”
 • De 3 G’s van een succesvolle ondernemer
 • Wat maakt jou uniek?
 • De 7 stappen naar onderscheidend ondernemen
 • De 12 ondernemersprofielen

Uiteraard stem ik de inhoud van de lezing of workshop zorgvuldig af op de inhoud en het doel van jouw bijeenkomst, event, ledendag of congres.

In de Wandelcoach Opleiding bied ik verschillende aanvliegroutes van een probleem en een gevarieerd pakket aan wandelcoach-oefening, Zo kunnen wandelcoaches hun eigen wandelcoach-stijl ontdekken. Dan gaan ze floreren. En hun coachees ook!

Selma doet dit ook met marketing. Daarom vind ik het zo fijn dat zij een vast onderdeel in de Wandelcoach Opleiding is. Hierin leert zij de wandelcoaches i.o. hoe ze op hun eigen manier aan marketing kunnen doen. Top!
Hilde Backus, Wandelcoach/psycholoog/opleider
Wandelcoach.nl

De grootte van mijn groepen

Ik geef zowel op maat workshops aan kleine groepen als lezingen aan hele grote groepen.

Zo heb ik bijvoorbeeld op maat workshops gegeven aan intervisiegroepen met 4 deelnemers, aan bureaus met 20 medewerkers en lezingen verzorgd voor groepen van 50 tot 250 deelnemers.
 

Praktisch en actief

Verwacht van mij geen hoorcollege of saaie powerpoint presentatie. Mijn lezingen zijn actief, praktisch en zitten vol concrete tips.

Deelnemers gaan ook altijd zelf aan de slag. Zowel tijdens mijn lezingen als tijdens mijn workshops.
 

Voor de jaarlijkse ledendag van onze Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals zochten we als bestuur naar een integere trainer die past bij de oprecht kritische en no-nonsense mentaliteit van onze leden. Een trainer die hen zou kunnen helpen bij de worsteling om een nieuw vak in de markt te zetten én daarbij ook nog eens onderscheidend zichzelf te kunnen zijn. Wij vonden deze trainer in Selma.

Zelden waren onze leden zo enthousiast over een trainer. Met haar praktische en concrete aanpak en haar rake vragen en voorbeelden heeft ze de aanwezigen goed en gericht aan het werk gezet.

Selma had zich duidelijk verdiept in de problematiek van de leden. En met persoonlijke aandacht begeleidde ze de groep ter plekke richting resultaat. Hoe tof!

Al met al is Selma een heel prettig persoon om voor je groep te hebben staan.
Carin Hobbelman
Algemeen bestuurslid BOvV

Uniek in Nederland

Ik werk met twee modellen die uniek zijn:

 • De Paraplu. Dit is een door mij ontwikkeld model dat ervoor zorgt dat alles wat jij als dienstverlener aanbiedt één geheel vormt. Dankzij een Paraplu kun je helder verwoorden wat jouw visie is en kun je aangeven wat jou van de anderen in je vakgebied onderscheidt.
 • De 12 ondernemersprofielen. Ken je je ondernemersprofiel dan weet je wat qua businessmodel bij jou past en welke marketing voor je werkt.

Daarnaast heb ik een nieuwe manier van marketing ontwikkeld:

 • Intrinsiek Marketing® Deze manier van marketing heb ik ontwikkeld voor trainers en coaches die ook in hun marketing dichtbij zichzelf willen blijven.

Ook over deze onderwerpen kan ik lezingen en workshops verzorgen.

Voor een informele bijeenkomst voor onze freelance trainers waren we op zoek naar een leuke én leerzame invulling van de avond. Een van onze eigen toptrainers raadde ons aan Selma hiervoor te vragen; zij had een keer deelgenomen aan een workshop van Selma en was hier zeer positief over.

Selma is een energieke, passievolle vakvrouw die met haar enthousiasme een groep van 60 trainers meekrijgt. Onze freelance trainers waren zeer enthousiast en gaven de avond een 9. Absoluut een aanrader dus!
Roy Kreeftmeijer
ICM Opleidingen

Wie is Selma?

ondernemerscoach Selma FoekenDoen wat bij je past. Jezelf zijn, ook als ondernemer. Dat is ondernemerscoach en marketingadviseur Selma Foeken ten voeten uit. Sterker nog, Selma gelooft dat de enige manier om succesvol te zijn als ondernemer is dat je jezelf bent en doet waar je – zoals zij dat noemt – moeiteloos briljant in bent.

Selma begeleidt haar klanten bij het ontwikkelen van een onderscheidend dienstenaanbod. En daarnaast helpt ze hen met zichtbaar zijn op een manier die goed voelt en effectief is. Marketing dus. Selma gelooft dat je aan marketing kunt doen zonder ‘verkoperig’ te worden, trucjes toe te passen of jezelf op de borst te kloppen.

In haar ogen kun je namelijk ook in je marketing en profilering dichtbij jezelf blijven. Sterker nog, zij gelooft dat dit dé manier is om jezelf te onderscheiden. Zelfs in dit digitale tijdperk. Want mensen kopen nou eenmaal van mensen. Zeker als je een dienst verkoopt.

Wil je meer informatie?

Wil je overleggen wat ik voor jou en je organisatie kan betekenen? Heb je een vraag? Wil je bespreken of mijn lezing of workshop op jouw netwerkbijeenkomst, ledendag, event of congres past?

Neem dan gewoon contact met ons op. Ik bespreek graag samen met jou de mogelijkheden. Je kunt bellen naar 06 – 1111 7019 of een e-mail sturen naar info@selmafoeken.nl

 
Foto header: Charlotte Matse