De eerste stap: ontwerp je eigen Paraplu

Het ontwerpen van een Paraplu is de eerste stap naar een bedrijf waarin alles voor jou samenvalt: datgene waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat je tot nu toe hebt gedaan.

Corien Verplanke - EmoticomSelma krijgt het voor elkaar om tot de essentie te komen van wat je werkelijk in de wereld wilt zetten. En is vervolgens in staat om dit te vertalen naar een concreet en voor anderen begrijpbaar verhaal.
Corien Verplanke
Emoticon – Voor een beter begrip van lichaamstaal

Een Paraplu ontwerpen is ook de eerste stap naar een heldere focus. Naar een eigen aanbod (open inschrijvingen en/of in-company) en naar een bedrijf dat past bij wie je bent en waar je voor staat.

Margreet Ridder over Selma FoekenMet het ontwerpen van mijn eigen Paraplu heb ik de focus gevonden die ik zocht. Ik heb een aanbod waar ik blij mee ben, er is veel beweging in mijn bedrijf gekomen en klanten weten me nu te vinden.
Margreet Ridder
Trainer voor verpleegkundigen en verpleegkundige teams

Wat is een Paraplu?

Kort gezegd vertegenwoordigt je Paraplu jouw essentie. Datgene waar het jou om gaat en wat je anderen mee wilt geven of wilt leren. Of – praktisch – jouw visie.

Dankzij je Paraplu kun je dus verwoorden waar je voor staat en waar je in gelooft. Handig voor op je website of als je bij opdrachtgevers aan tafel zit.

Je Paraplu zorgt er ook voor dat alles wat je aanbiedt één duidelijk geheel vormt. En dat je een goed verhaal hebt als iemand aan je vraagt: “Wat doe je precies?”.

Ninke van der Kooy testimonial Selma FoekenDankzij mijn eigen Paraplu heb ik nu een knettergoed verhaal waar ik 100% achter sta. Hierdoor kan ik met gemak en vol zelfvertrouwen duidelijk maken wat ik aanbied en waar ik voor sta.

Ninke van der Kooy
Trainer en Adviseur gemeente Enschede

Dankzij je Paraplu is het voor anderen duidelijk waarvoor ze bij jou moeten zijn. En omdat in je Paraplu alles zit waar jij goed in bent en wat je leuk vindt, wordt jouw werk – ondanks dat je een heldere focus hebt – alles behalve saai.

Voorbeelden van Paraplu’s

Iedere Paraplu die ik met een klant maak is uniek. Want iedere klant is anders, heeft een andere doelgroep en/of een andere visie. Het is dus ook voor mij altijd weer een verrassing wat eruit zal komen.

Ik snap dat je graag wilt weten hoe een Paraplu eruit kan zien. Daarom heb ik een e-book gemaakt met een aantal Paraplu’s die ik samen met klanten heb gemaakt. Dan krijg je een beeld van hoe een Paraplu eruit kan zien.

Je kunt het e-book downloaden door op het plaatje hiernaast te klikken (je hoeft geen e-mailadres achter te laten).

Het ontwerpen doen we samen

Het ontwerpen van een Paraplu doe ik altijd 1-op-1. Zodat we het maximale uit onze sessies halen en er ook daadwerkelijk een Paraplu ontstaat die past bij jou en je bedrijf.

Marian de Rijk - Kansrijk coachingDe sessies met Selma waren geweldig. Selma was werkelijk nieuwsgierig naar wat ik doe en er zat geen enkel oordeel op. Dat zorgde voor heel veel inspiratie, duidelijkheid én een Paraplu.

Marian de Rijk
Kansrijk Coaching

De sessies gaan ook altijd in jouw tempo (en goed om te weten: ik kan een hoog tempo aan).

Lauren Salomons over Selma Foeken Selma is (net als ik) een snelle denker. Sparren over mijn Paraplu ging lekker snel en gebeurde met humor en intelligentie. Ze kreeg het voor elkaar om van een brei van ideeën een duidelijk en logisch geheel te maken.

Lauren Salomons
Spelen met Engels – Voor leerkrachten in het basisonderwijs

Mocht je overwegen om samen met mij een Paraplu te ontwerpen, je vindt meer informatie op: Ontwerp een Paraplu.

Ook marketing begint met een Paraplu

Ook effectieve marketing begint met het ontwerpen van een Paraplu. Wil je serieus met marketing en acquisitie aan de slag, dan is het namelijk essentieel dat je kunt verwoorden wat je te bieden hebt. En voor wie. Heb je een Paraplu, dan kun je dit.

Sonja Morbé over Selma Foeken Door de diversiteit in mijn diensten zag ik zelf niet wat de rode draad was. Hierdoor kon ik mijn verhaal niet helder vertellen en kon ik dus ook niet aan marketing doen. Sinds ik een Paraplu heb, is dat geen enkel probleem meer.

Sonja Morbé
Wijssein
Jaaropleiding Specialist Hoogbegaafdheid

Ik geloof zelf in marketing vanuit gelijkwaardigheid. Marketing waarin je als ondernemer transparant bent. Echt contact maakt. En waarin je niet verleidt. Deze manier van marketing heb ik Intrinsiek Marketing® genoemd.

Jet Teerink over Selma Foeken Met Intrinsiek Marketing® kan ik transparant zijn en vertrouwen en ruimte aan mijn klanten geven. En hierdoor spreek ik ook nog eens precies die klanten aan die passen bij mij en mijn manier van werken.

Jet Teerink – Coaching
Je werk als bron voor vitaliteit


Ben je benieuwd naar Intrinsiek Marketing®, dan ben je van harte welkom op de lezing die ik daar regelmatig over gee
f (ook als je nog geen Paraplu hebt). Je leert dan ook meteen mij en mijn werkwijze kennen.

Wil je eerst meer over mij weten? Bekijk dan de pagina ‘Over Selma’. Of wil je weten wie mijn klanten zijn? Lees dan ‘Ben jij dit?‘.

En natuurlijk kun je ook altijd contact met me opnemen als je een vraag hebt of met me wilt overleggen of het ontwerpen van een Paraplu iets voor jou is.