Wat zeggen klanten over Selma Foeken?

Natuurlijk kan ik zeggen dat mijn klanten tevreden zijn en goede resultaten halen, maar het is beter dat zij zelf zeggen wat hun ervaringen met onze samenwerking zijn. Daarom vind je hieronder enkele klantverhalen.

Wil je weten met wie ik werk en voor wie mijn diensten geschikt zijn? Kijk dan eens bij ‘Voor wie?‘.
 

Mijn klanten aan het woord:

Portret Nanja Tiggelaar

"Wat heeft de Skype coaching van een uur mij veel opgeleverd! Ik weet weer wat mijn volgende stappen moeten zijn, wat ik kan doen om in de ‘doe-stand’ te komen en ik heb zowaar een idee voor een eerste marketingroute. Naast inzicht in wat te doen, heeft het gesprek me ook veel concrete zaken opgeleverd waar ik meteen mee aan de slag kan.

Ik kan iedereen zo’n coaching aanbevelen. Je hebt in korte tijd veel inzichten en concrete acties waar je mee aan de slag gaat. Het is een enorme boost dus voor het zetten van volgende stappen die kloppen!

Selma is enthousiast en vol energie. Ze heeft enorm veel kennis en deelt dit met veel liefde. Ze denkt mee, stelt vragen en laat op alle fronten merken echt betrokken te zijn. En dat voelt erg goed én levert veel op!"

Nanja Tiggelaar – coach & trainer
Nanja Tiggelaar
Toptrainer Antje Piek geeft testimonial over toptrainer Selma Foeken

"Doordat ik onzeker was over de opzet en inhoud van mijn trainingsaanbod, durfde ik de stap naar het promoten van mijn aanbod niet te maken. Ik bleef maar met de ontwikkeling bezig, want ik vond dat ik mijn trainingen pas kon gaan verkopen als ze perfect waren. Omdat ik hier al maanden mee bezig was en er zelf maar niet uitkwam, besloot ik bij Selma een VIP Intensive op maat traject te volgen.

Samen met Selma heb ik een prachtig en uniek trainingsaanbod ontwikkeld dat staat als een huis. Ik heb nu duidelijk waar ik uniek in ben en waar ik voor sta en dat is ook terug te vinden in mijn aanbod. Al mijn trainingen vormen een geheel en zijn absoluut onderscheidend.

Daarnaast ben ik eindelijk verlost van het gevoel dat mijn aanbod niet goed is, wat mij heel veel stress scheelt. Ik heb een trainingsaanbod voor nu én voor de toekomst en dat geeft mij veel rust en stabiliteit. Vanuit de basis die er nu ligt, kan ik nu met gemak nieuwe onderdelen toevoegen. Ik ben daardoor veel minder tijd kwijt met het ontwikkelen van trainingen wat mij heel veel energie scheelt!

Selma is een krachtige vrouw die maar één ding wil: het beste uit jou en je bedrijf halen. Selma is in staat om zichzelf leeg te maken en te voelen wat de ander nodig heeft en wat de ander graag wil. Vervolgens heeft zij de kennis, kwaliteiten en daadkracht om dat – vol enthousiasme – samen met jou te realiseren.

Dus lukt het jou ook niet om in je eentje een onderscheidend trainingsaanbod te maken? Maak vandaag nog een afspraak met Selma voor een VIP Intensive op maat traject! Het is een flinke investering, maar die verdien je absoluut weer terug. "

Antje Piek
Linq4You
Margreet Ridder Testimonial Selma Foeken

"Het werken met Selma was heerlijk. Kennis en enthousiasme zijn bij haar mooi in balans. Met veel vaart heeft Selma mij begeleid, waardoor ik grote stappen kon maken. Selma wist precies de angel eruit te halen en daardoor ontstond de beweging die ik nodig had om verder te komen."

Margreet Ridder
Trainer voor verpleegkundigen en verpleegkundige teams
Marleen de Bruijn over Selma Foeken

"Selma stelt scherpe vragen en is enorm betrokken. Ze kruipt in je huid: het leek soms net alsof het ging om haar bedrijf i.p.v. dat van mij. Ze is analytisch scherp, weet de vinger op de zere plek te leggen en is prettig confronterend. Ze heeft een fijne combinatie van serieus- en vrolijkheid en je kunt volledig jezelf zijn bij haar. En als ze denkt dat iemand anders je beter kan helpen, dan zal ze dat ook altijd aangeven."

Marleen de Bruijn
De Authentieke Trainer
Marianne van der Water over Selma Foeken

"Selma ken ik al jaren als een ongelofelijke gedreven spontane enthousiaste trainer, zonder wollig gedoe en erg to the point. Daar houd ik van!"

Marianne van de Water
acquisitie expert Q-P-S

"Voor een informele bijeenkomst voor onze freelance trainers waren we op zoek naar een leuke én leerzame invulling van de avond. Een van onze eigen toptrainers raadde ons aan Selma hiervoor te vragen; zij had een keer deelgenomen aan een workshop van Selma en was hier zeer positief over. Onze freelance trainers waren zeer enthousiast over de avond en gaven de workshop een 9.

Selma is een energieke, passievolle vakvrouw die ook een grote groep (er waren meer dan 60 trainers) meekrijgt met haar enthousiasme. Absoluut een aanrader dus!"

Roy Kreeftmeijer
ICM Opleidingen & trainingen
Bas van Riet over Selma Foeken

"Op de ‘Dag van de Trainer’ was ik deelnemer in de workshop ‘Wat maakt jou uniek?’ van Selma. Omdat ik erg onder de indruk was van haar aanpak en hoe ze in korte tijd voor grote impact en resultaat zorgde bij veel van de deelnemers (zelfstandig trainers), heb ik haar gevraagd deze workshop ook aan de trainers van de Dutch Training Professionals te geven.

Bij Dutch Training Professionals geloven wij dat je moet kiezen om gekozen te kunnen worden. Op ons matchingsplatform hebben de aangesloten professionals daarom alle gelegenheid om te laten zien waar ze uniek in zijn en op welke manier zij zich onderscheiden van anderen. Veel trainers vinden het echter lastig om dit precies aan te geven. Daarom hebben we Selma gevraagd hen daarbij te helpen.

Tijdens de workshop werd al snel duidelijk hoe fijn het is om te ontdekken waar, zoals Selma het noemt, je als professional moeiteloos briljant in bent. Voor ons platform is het ook cruciaal dat we specialisten hebben en daar heeft de workshop van Selma zeker aan bijgedragen. Het resultaat was dan ook direct zichtbaar in de profielen van de professionals die deel hebben genomen aan de workshop.

Selma is in staat om op een inspirerende en praktijkgerichte manier ervaren zelfstandige trainers te helpen hun specialisme te vinden en zich te focussen. Ze is daarnaast lekker energiek, enthousiast en doet de dingen die ze doet om te helpen…..en dat merk je aan alles. "

Bas van Riet
Founder & Matchmaker Dutch Training Professionals BV
Marike van Gemert

"Om me heen zie ik veel marketing die me niet aanspreekt. Te schreeuwerig, te hoog van de toren en/of met gevoelsmatige ‘addertjes onder het gras’.

Ik ben me ervan bewust dat ik met mijn bedrijf van me moet laten horen om ervoor te zorgen dat ik word opgemerkt. Maar ik vond het moeilijk om een manier te vinden die bij me past.

Het model dat Selma presenteert – de 12 ondernemersprofielen – zorgde bij mij voor verademing: ik mag (of zelfs: moet!) vanaf nu alleen nog maar dingen doen waar ik volledig achter sta!

Er zijn bij mij tijdens dankzij Selma heel veel kwartjes gevallen. Over marketingstijlen, over waarom ik bepaalde dingen irritant vind of juist niet en hoe het werkt bij mijn klanten. En ook kan ik mijn marketing nu in een eenvoudige structuur gieten die ik kan blijven gebruiken.

Voor mij was het de investering waard, omdat ik zeker weet (en merk) dat ik meer mensen naar me toe trek en aan me bind nu ik mijn eigen manier van marketing toepas."

Marike van Gemert
Academie voor Praten met Kinderen
Debby Tol over Spring eruit als Toptrainer van Selma Foeken

"Ik was op zoek naar een businesscoach die mij in het eerste jaar als zelfstandig trainer verder kon helpen. Ik had al een ‘winkel’, maar wist niet zo goed wat ik wilde verkopen en hoe ik dat het beste kon doen. Toen ik de websitetekst van Spring eruit als Toptrainer las, sprak dit programma mij direct aan. Dit was precies wat ik zocht! Een intensief programma waarbij je gedurende langere tijd wordt begeleid.

Dankzij Spring eruit als Toptrainer heb ik nu een winkel die bij mij past. Mijn aanbod klopt helemaal bij wie ik ben en omdat ik het zelf heb doorleefd weet ik dat datgene wat ik aanbied ook gewoon goed is. Ik heb nu een website waar mijn klanten mij kunnen leren kennen, waar ik mijn kennis kan delen en die uitstraalt waar ik van ben. En waar ik echt loei trots op ben is het programma dat ik tijdens Spring eruit als Toptrainer heb ontwikkeld. Een programma waar ik eindeloos mee kan variëren.

Maar het belangrijkste resultaat is wel dat Selma mij het vertrouwen heeft gegeven dat ik mijn trainingen aan de man kan brengen op een manier waarop ik gewoon mijzelf kan blijven. Nu ik precies weet wat mijn ondernemerspofiel is en waarom mensen van mij kopen, hoef ik nooit meer dingen te doen die niet bij mij passen. En dat geeft enorm veel rust.

Voor mij was het de investering dubbel en dwars waard. Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik heb meegedaan. Selma heeft me laten nadenken over wie ik ben en wat ik in de wereld wil zetten. Ze heeft me meegenomen in de wereld van websites, social media en nieuwsbrieven. Ze heeft me een Paraplu laten ontwerpen en geleerd hoe ik op mijn eigen manier aan marketing kan doen.

Selma weet daarnaast een open en veilige sfeer te creëren die maakt dat bij alle deelnemers uit onze groep het beste naar boven kwam. Ze is betrokken, hulpvaardig en positief. Kortom, ik vind het Selma een topwijf en kan het iedereen aanraden mee te doen met Spring eruit als Toptrainer. "

Debby Tol, Trainer en coach voor middenmanagers en teams
Debby Tol
Toptrainer Tineke Ras Marees over business coach Selma Foeken

"Ik wist dat Selma voor mij de goede trainer zou zijn. Zij kan mensen prikkelen om buiten de eigen comfortzone te gaan, om nieuwe wegen te ontdekken en te bewandelen, en zij stimuleert de eigen creativiteit."

Tineke Ras Marees
Bureau TRM – Schrijfexpressie
Danielle Heemskerk over Selma Foeken

"Ik deed mee met de tweedaagse ‘Ontwerp je eigen Paraplu’ omdat ik mijn doelgroep en aanbod nog concreter wilde maken. Ook wilde ik leren hoe ik mijn missie en aanbod duidelijker kon verwoorden naar klanten toe. En hoe ik mijn trainingsaanbod zo kon vormgeven dat mijn deelnemers er als het ware op natuurlijke wijze doorheen konden lopen.

Ik vond de training heel prettig! De inhoud vond ik heel sterk en van goede kwaliteit. En wat ik heel fijn vind: ze maakt alles heel concreet en toepasbaar. Ook heel fijn: Een leuke groep trainers met wie je echt goed kunt sparren.
De training heeft tot een heel concreet resultaat geleid. Ik heb in die twee dagen met Selma’s hulp de basis gelegd voor al mijn trainingen, workshops en coaching. Ik heb een haarscherp aanbod voor een duidelijke doelgroep. Daardoor weet ik precies wie ik kan helpen met mijn aanbod en ik heb mijn trainingen zo opgebouwd dat iedere deelnemer er als het ware doorheen ‘groeit’. Het was de investering meer dan waard. Deze tweedaagse training heeft mijn bedrijf echt een boost gegeven. Ik heb alles om mijn Paraplu heen kunnen opbouwen: mijn website, mijn blogs, mijn marketing. En het grootste voordeel wat mij betreft: ik doe in mijn trainingen precies waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En omdat het zo afgebakend is, kan ik ook echt de diepte in. Geen oppervlakkige trainingen dus, waar je door een paar onderwerpen heen raast.

Ik volgde Selma al een tijdje via haar nieuwsbrieven en merkte dat ik iedere week iets van haar leerde. Ook vind ik haar toon en aanpak heel fijn: concreet, no-nonsense, en ze is een kei in het vertalen van alles wat zij weet naar mijn eigen situatie. In de tweedaagse vond ik dat ook super: dat ze echt snapt wat ik doe en dat ze met mij kijkt hoe de dingen voor mij werken. Geen one-size-fits-all benadering dus. Selma heeft super veel ervaring, maar ze gaat je niet vertellen wat je precies moet doen. Maar ze zit naast je en onderzoekt met jou mee wat werkt voor jou. En daar is ze juist zo goed in."

Danielle Heemskerk
Body Positive
Tanja Wubben

"Inmiddels voor de derde keer een workshop gevolgd bij Selma. Ik liep weer vol energie en inspiratie de deur uit. De kern is voor mij steeds: “Doe wat bij je past!” en wederom bleek dit iets anders te zijn dan wat ik in mijn hoofd had.

De 12 ondernemersprofielen veranderden niet alleen mijn kijk op marketing, maar ook op mijn ondernemerschap als geheel. Een aanrader voor iedere ondernemer in een dienstverlenend beroep!"

Tanja Wubben
Tanja Traint
Toptrainer Josee Camfferman over Business Coach Selma Foeken

"Selma is open in de omgang en heel toegankelijk. Je merkt dat ze boven de materie staat en precies snapt wat je als trainer/coach tegenkomt. Dat is heel fijn werken! Ze is zelf een toptrainer en heeft ruime bagage om ondernemers echt verder te helpen met hun bedrijf.

Tijdens de workshop heeft ze de regie soepel in handen en geeft ruimte voor het proces. Ze is scherp, legt de oefeningen goed uit en koppelt snel en slim terug.

Ben je benieuwd of Selma ook iets voor jou kan betekenen? Ga haar dan gewoon eerst eens volgen via haar blog, nieuwsbrief of sociale media. En spreekt ze je aan? Volg dan gewoon een workshop! Dat gaat je echt veel opleveren.
"

Josee Camfferman
Presenteercoach voor professionals
Margret Cornelissen Selma Foeken

"Selma is hartelijk, weet mensen uit te dagen en is gewoon een hele goede trainer. Ze weet je echt te inspireren en het beste uit jezelf te halen. Ik heb dankzij Selma zelf weer eens mogen ervaren wat de impact van een goede trainer op iemands leven is. Wil je weten wat jou een unieke ondernemer maakt en verlang je ook naar focus? Volg dan een workshop of training bij Selma!"

Margret Cornelissen
MC² Training en Coaching
Testimonial Jacqueline_van_t_Spijker

"Gedurende het hele traject heeft Selma haar kennis en ervaring volledig ten dienste gesteld van mij en mijn bedrijf. Ze nam mijn vragen heel serieus en adviseerde wat ik zou kunnen doen – en laten! – op mijn manier. Het gaf me het vertrouwen dat de nieuwe weg die ik insloeg de juiste was."

Jacqueline van 't Spijker, jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke communicatie
Samen in gesprek gaan
Margreet Bos testimonial Selma Foeken

"Toen ik aan Spring eruit als Toptrainer begon was ik zeven jaar zelfstandig trainer. Mijn bedrijf liep goed, mijn deelnemers waren enthousiast over mij als trainer en ik genoot van de vrijheid van het ondernemerschap. En toch was daar altijd een stemmetje binnenin me dat zei: “Je haalt niet alles eruit wat er in je zit. Je kunt meer dan dat je nu doet.”

Ik wist ook wel waar dat stemmetje vandaan kwam. Ik werd soms als freelancer ingehuurd, en deed dus eigenlijk trainingen van iemand anders. Ja, natuurlijk gebruikte ik mijn eigen inbreng, maar toch…. Daarnaast kon ik niet scherp aan de markt communiceren wat ik nu precies deed. Ik deed namelijk alles. Als een klant iets wilde, deed ik het. En het mooie was: dat lukte ook. Alleen kreeg ik daardoor geen focus in mijn bedrijf en in mijn aanbod. En daar verlangde ik wel naar.

Inmiddels is het een half jaar geleden dat ik Spring eruit als Toptrainer heb afgerond en met die focus is het gelukt. En, ik had die focus alleen nooit gevonden. Je hebt anderen nodig om dat te vinden en Selma is een genie in scherp observeren, benoemen en je te helpen je eigen unieke waarde te ontdekken. Ik ben inmiddels druk bezig met de dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en heb een compleet nieuw aanbod ontwikkeld. Het voelt alsof ik weer opnieuw ondernemer word. Het geeft me nieuwe energie en ik voel me vrijer dan ooit. "

Margreet Bos
Het woord is aan JOU
Yvon van der Kroft over Selma Foeken

"Ik heb voor Selma gekozen, omdat ik vanuit eerdere ervaringen weet dat zij mij op een prettige manier weet te motiveren om echt aan de slag te gaan. Selma is een toegankelijke professional die goed weet wat haar cursisten nodig hebben. Ze is vernieuwend, prikkelend, enthousiast en een doorzetter."

Yvon van der Kroft
Yvon van der Kroft Training en Coaching
Willeke van der Steen over Selma Foeken

"Selma is een frisse goedlachse vrouw die de ander ziet, hoort en vooral met de ander deelt. Selma leeft in haar trainingen haar eigen gedachtegoed, ze is wat ze zegt en hierdoor voel je uitgenodigd om aan de slag te gaan met dat wat voor jou belangrijk is."

Willeke van der Steen
Trainer en Facilitator WerkplekOpleiden
Ninke van der Kooy testimonial Selma Foeken

"De training was super inspirerend! Dankzij Selma én de andere deelnemers ging ik stuiterend vol nieuwe ideeën en fantastische inzichten naar huis. De tweedaagse ‘Ontwerp je eigen Paraplu™’ was de investering echt driedubbel en dwars waard! "

Ninke van der Kooy
Trainer en adviseur gemeente Enschede
Toptrainer Tessa Schoonhoven over Toptrainer Selma Foeken

"Voordat ik meedeed met Spring eruit als Toptrainer haalde ik 80% van mijn omzet uit de verschillende trainingen die ik als freelance trainer voor trainingsbureaus gaf. Ik wilde graag meer eigen opdrachtgevers, maar wist niet hoe ik dat aan moest pakken. Ik had wel regelmatig leuke gesprekken met potentiële opdrachtgevers, maar daar haalde ik te weinig uit. Ik had steeds het gevoel dat er meer mogelijk moest zijn, maar ik wist niet waar ‘m dat in zat of hoe ik er meer uit kon halen. Ook had ik allerlei ideeën voor eigen producten en diensten, maar ik wist niet hoe ik dat concreet kon maken.

Dat is nu wel anders! Ik heb nu haarscherp wie mijn doelgroep is en heb een uniek trainingsaanbod voor hen ontwikkeld. Het is niet alleen fantastisch om alleen nog maar met je ideale deelnemer te werken, maar ik merk dat ik daardoor ook nog eens een veel betere trainer ben geworden.

Daarnaast is ook mijn manier van werken totaal veranderd. Voorheen legde ik mezelf van alles op, omdat ‘het zo hoort’, maar dankzij Selma heb ik ontdekt welke manier van trainen én ondernemen echt bij mij past en ik heb nu mijn eigen aanpak. Bovendien heb ik geleerd dat ik op mezelf kan vertrouwen en alles zelf in huis heb, waardoor ik nu vol zelfvertrouwen werk aan het verder uitbouwen van mijn bedrijf.

Al tijdens het programma haalde ik een grote opdracht binnen waarmee ik mijn investering direct terugverdiende. En nog geen jaar nadat ik met het programma begon, komt 95% van mijn omzet nu van eigen opdrachtgevers!

Selma is een geweldige trainer en coach. Ze wil je écht helpen en is zeer betrokken. Ze heeft snel de kern te pakken en weet dit altijd praktisch te vertalen naar de praktijk. Ze zal niet zeggen hoe je iets moet doen, maar gaat altijd op zoek naar een manier die bij jou en je doelgroep past. Daarnaast mag alles er zijn van Selma, dus ook de angst die je soms voelt (want zichtbaar worden met je eigen aanbod is óók spannend).

Ik kan gerust zeggen dat Spring eruit als Toptrainer voor mij een life changing programma is geweest en ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: ben je een ervaren zelfstandige trainer en verlang je naar je eigen trainingsaanbod? Doe mee! "

Tessa van Schoonhoven
Van Schoonhoven Training & Coaching
William Meister over de tweedaagse training 'Ontwerp je eigen Paraplu' van Selma Foeken

"Hoewel ik genoot van de trainingen die ik als freelance trainer gaf, merkte ik dat er van binnen iets knaagde. Ik kreeg steeds vaker het gevoel dat ik een aanbod wilde creëren dat helemaal mijn eigen kleur heeft. Ik had hier al wel ideeën over, maar het lukte me niet om deze concreet te maken.

Tijdens de tweedaagse ‘Ontwerp je eigen Paraplu’ vielen voor mij alle losse puzzelstukjes samen. Wat was dat geweldig! Aan het eind van deze tweedaagse had ik mijn eigen Paraplu die ik vertaald heb naar mijn eigen methode: D.E.E.P. Steps. Deze methode vormt nu de basis van mijn aanbod.

De tweedaagse is echt aan aanrader: een mooie locatie, goede verzorging en Selma is een professional die oprecht betrokken is bij haar deelnemers. Ik ben eerlijk gezegd per toeval op haar website terecht gekomen, maar had direct het gevoel: ‘Dit zit goed!’. Het telefoongesprek dat ik vervolgens met haar had bevestigde dit gevoel. Ik ben heel blij dat ik meegedaan heb, want zonder deze tweedaagse had ik geen eigen methode gehad en was mijn website ook nog steeds niet af geweest.

Dus ben je een trainer of coach en wil je ook een eigen aanbod? Twijfel dan niet en meld je aan. Deze tweedaagse is de investering namelijk meer dan waard. "

William Meister, business mentor
William Meister